Moscova recunoaşte atacul din portul Odesa. Ministerul rus al Apărării: „Rachete de înaltă precizie au distrus o navă ucraineană şi rachete Harpoon”

Moscova recunoaşte atacul din portul Odesa. Ministerul rus al Apărării: „Rachete de înaltă precizie au distrus o navă ucraineană şi rachete Harpoon”

„În portul Odesa, în spaţiul unui şantier naval, rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune lansate de pe mare au distrus o navă de război ucraineană şi un depozit de rachete anti-navă Harpoon, livrate de Statele Unite regimului de la Kiev”, a spus Konaşenkov, citat de agenţia de presă TASS.

Aceste informaţii nu au fost deocamdată confirmate şi nici informate din surse independente.

Tot duminică, Moscova a recunoscut că a efectuat un atac cu rachete la Odesa.

„Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară din portul Odesa, trimiţând o navă militară ucraineană spre adresa favorită a regimului de la Kiev, cu o lovitură de înaltă precizie”, a scris Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, pe canalul ei de Telegram.

Anterior, Moscova a susţinut că nu a lansat vreun atac la Odesa.

Potrivit armatei ucrainene, două rachete ruseşti au lovit sâmbătă în portul de la Odesa, iar altele două au fost doborâte.

Atacul a avut loc la o zi după semnarea acordului privind deblocarea exporturilor de cereale ale Ucrainei.

Kievul a denunţat vehement atacul, apreciind că Vladimir Putin „scuipă în faţa” ONU, mediatoarea acordului privind reluarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…