Moscova susţine că forţele ruse au ucis 21 de români care luptau de partea Ucrainei

Moscova susţine că forţele ruse au ucis 21 de români care luptau de partea Ucrainei

Deşi nu prezintă dovezi, totuşi Moscova spune în buletinul său de marţi asupra situaţiei din Ucraina că forţele ruse au „lichidat” în ultimele trei săptămâni 166 de „militanţi” din Polonia, 50 din Georgia, 23 din Marea Britanie, 21 din România şi 15 din Canada.

Ruşii mai susţin că numărul luptătorilor voluntari angajaţi de partea Ucrainei este de circa 2.700, nu 20.000, aşa cum afirmă Kievul.

Pe 17 iunie, Ministerul rus al Apărării estima la 504 numărul „mercenarilor români” care luptă alături de soldaţii ucraineni.

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Apărării Vasile Dîncu au respins această estimare şi au catalogat-o drept o informaţie falsă.

„Nu putem şti cine a ajuns acolo şi cu ce scop. Noi ştim fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă... Este o informaţie pentru opinia publică nespecializată”, a declarat Vasile Dîncu la momentul respectiv pentru Digi24.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro