Mossad și Shin Bet au creat o unitate de elită pentru capturarea și uciderea căpeteniilor Hamas

Mossad și Shin Bet au creat o unitate de elită pentru capturarea și uciderea căpeteniilor Hamas

Mossad, serviciul de informații externe al Israelului, și Shin Bet, serviciul de securitate internă, au format o unitate specială pentru urmărirea, capturarea și uciderea liderilor Hamas, scriu publicațiile Ynetnews și Times of Israel.

Israelul vrea să elimine liderii Hamas FOTO Profimedia

Decizia vine după ce Mossad, Shin Bet și Aman au fost luate prin nepregătite de asaltul Hamas din data de 7 octombrie.

Unitatea va purta numele organizației clandestine evreiești „Nili”, din perioada Primului Război Mondial.

Obiectivul centrului de comandă, scrie presa israeliană, va fi acela de a-i elimina pe toți luptătorii care au fost implicați în atacul surpriză de acum două săptămâni, când aproximativ 2.500 de teroriști au intrat în Israel pe uscat, pe mare și prin aer, omorând cel puțin 1.400 de persoane, în marea lor majoritate civili.

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat deja moartea mai multor comandanți Nukhba în lovituri de la atacul efectuat de Hamas în urmă cu două săptămâni, printre care Billal al-Qedra, care conducea batalionul Khan Younis, și Ali Qadhi, comandantul unei companii.

Miercuri, armata a declarat că a ucis peste 10 membri ai Nukhba în timp ce viza figuri teroriste de top din Fâșia Gaza.

Nukhba, care înseamnă elită, este unitatea de forțe speciale din cadrul aripii militare a Hamas, Brigăzile Qassam, din Fâșia Gaza.

Peste 200 de ostatici

Contraamiralul Daniel Hagari, principalul purtător de cuvânt al armatei israeliene, a anunţat că s-a confirmat numărul ostaticilor luaţi de Hamas în cursul atacului din 7 octombrie pe teritoriul israelian , și anume 222 de cetăţeni israelieni şi străini.

Comandantul militar al organizației Hamas, Muhammad Deif, și liderul politic Yahya Sinwar, sunt în fruntea listei, scrie Times of Israel.

Forțele terestre israeliene au efectuat duminică noaptea raiduri limitate în Fâşia Gaza, împotriva unor trăgători palestinieni. În acelaşi timp, loviturile aeriene ale Israelului s-au concentrat asupra locurilor de adunare ale combatanților Hamas care se pregăteau să riposteze unei invazii de amploare, relatează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?