MOŞTENIREA FABULOASĂ lăsată de românca milionară care a murit în mizerie a fost revendicată

MOŞTENIREA FABULOASĂ lăsată de românca milionară care a murit în mizerie a fost revendicată

Femeia a ales să trăiască în mizerie / FOTO: http://7est.ro/

Aproape un milion de dolari s-a mutat în conturile celor doi nepoţi ai bătrânei care a murit în mizerie, deşi avea o avere imensă strânsă din vânzarea terenului de sub fosta Piaţă Dimitrov, scrie 7est.ro.

Nepoţii din Israel au moştenit şi casa de pe strada Sf. Sava şi vor să ocupe acum şi 130 de metri pătraţi din zonă, pe care nu-i revendică nimeni. În plus, tot lor le-au revenit şi banii găsiţi în casa bătrânei: aproape 200.000 de lei, sumă strânsă la saltea, pentru că nu avea încredere în bănci!

Iolanda Teitler, bătrâna moştenitoare a uneia dintre cele mai bogate familii de evrei din Iaşul interbelic, a vândut 1.000 de metri pătraţi de teren în zona centrală a Iaşului pentru 650.000 de dolari. La suma primită în 2005 s-au adunat dobânzile, an de an, pentru că nu a cheltuit nici măcar un leu, dar şi veniturile din pensii, precum şi casa de pe strada Sf. Sava, în spatele Primăriei Iaşi. Fabuloasa avere a Iolandei Teitler va ajunge în Israel, în conturile celor doi copii ai fratelui său. Beatrice Simone Himelbrand şi Marius Florentino Himelbrand sunt cei doi moştenitori ai bătrânei. Ambii locuiesc încă dinainte de 1989 în Israel, deşi au studiat la Iaşi, până în 1985.

Nimeni nu-şi mai aminteşte de ei, fiind plecaţi de prea mult timp din ţară. Florentino Himelbrand a studiat la Şcoala „Ion Neculce” din Iaşi, apoi la Colegiul Naţional pentru ca, între 1981 şi 1985, să urmeze cursurile Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare de la Universitatea „Gheorghe Asachi”. Fraţii Beatrice şi Florentino Himelbrand au emigrat în Israel în 1986 şi, până după moartea mătuşei lor, nu au mai trecut prin Iaşi.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”