Mostră de imbecil/Preot: „Nu am ce explicații să vă dau. Eu dorm foarte bine. Nu mă bazez pe buna credință a lui Arafat”

Mostră de imbecil/Preot: „Nu am ce explicații să vă dau. Eu dorm foarte bine. Nu mă bazez pe buna credință a lui Arafat”

De câteva zile, avizierul bisericii ortodoxe „Sfântul Chiril și Metodiu” din campusul studențesc Agronomie din București adăpostește un articol apocaliptic privind presupusele efectele vaccinării împotriva COVID 19 intitulat: „Medicul Vladimir Zelenko despre efectele vaccinării”. Articolul preia zeci de informații false despre vaccinurile anti-Covid, atribuite unui controversat medic din SUA care alimentează site-urile de teorii ale conspirației din întreaga lumea.

Cei care citesc avizierul pot citi informații false despre presupusele pericole legate de vaccinare: riscă trei feluri de decese: acut, sub-acut și pe termen lung. Totul pus în contextul unei conspirații mondiale de reducere a populației. Tot la avizierul bisericii sunt listate alte pericole false: riscul de avorturi spontane, perturbarea funcției ovarelor, reducerea nr. de spermatozoizi.

Mesajul de la avizierul bisericii din Agronomie se încheie cu un îndemn la trezire întrucât „este al treilea război mondial”, totul asezonat cu trimiteri la Bill Gates.

Zelenko este cunoscut în mediile antivacciniste prin prisma explicațiilor sale aberante privind efectele novice ale vaccinării împotriva Covid.

Chestionat de G4Media.ro în legătură cu sursa informațiilor false, parohul bisericii din Agronomie, Victor Mihăilă, a declarat că ”sursa e site-ul Cuvântul Ortodox. Vladimir Zelenko e un mare doctor. A tratat și vindecat mii de bonavi, știu din presă, că nu e toată de aceeași opinie”. Întrebat în mod repetat pe ce se bazează când le arată enoriașilor un articol plin de informații false, preotul a spus: ”Asta spuneți dvs. și oamenii aud numai un fel de info. Am considerat că e datoria mea să se mai audă și altfel de informații, nu doar cele de la televiziuni (…) Am calitatea de formator de opinie și mi-am exercitat-o prin acest articol, care nu știu pe cine deranjează”.

La întrebările repetate ale reporterului G4Media.ro despre comportamentul său în perioada pandemiei, cu peste 50.000 de morți, preotul bucureștean a spus: ”Nu am ce explicații să vă dau. Eu dorm foarte bine. Am o datorie să le spun adevărul oamenilor. Mă bazez pe buna credință a acelui doctor și nu mă bazez pe buna credință a lui Arafat, să vă dau un exemplu. Acești oameni preiau ordine de la OMS, nu sunt ideile lor. Pe lângă dr. Zelenko există sute de somități care au avertizat asupra necurățeniei din acest vaccin”.

Astfel de mesaje promovate la avizierul unei biserici ortodoxe contravin poziției oficiale a Patriarhiei Române, care în repetate rânduri le-a cerut clericilor să se delimiteze de astfel de opinii și să îndemne enoriașii să asculte exclusiv de medici.

„Nu trebuie să fii medic ca să înțelegi că autoritatea medicală trebuie respectată, ca și orice altă formă de autoritate profesională și morală. Tot bunul-simț îți spune insistent să faci asta. Contestarea și subminarea autorității de către oameni în care respectul față de ceea ce le este punctual superior a decedat, este una dintre multiplele cauze ale derivei în care a intrat societatea românească și unul dintre semnele destrămării morale a oricărei societăți. Este simptomul unei „boli de moarte” a organismului comunitar: anomia cronică, pe fondul căreia prosperă ca o cangrenă populismul, fărădelegea, dezordinea sinucigașă”, spunea în urmă cu câteva zile purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu într-un mesaj oficial. (Foto: Site oficial)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro