Motivul absurd pentru care un bărbat a fost ucis pe stradă de opt adolescente în Canada

Motivul absurd pentru care un bărbat a fost ucis pe stradă de opt adolescente în Canada

Poliția din Toronto a identificat bărbatul care se presupune că ar fi fost ucis luna trecută de un grup de adolescente în urma unui atac aparent întâmplător în centrul orașului. Se crede că opt adolescente l-au înjunghiat pe Ken Lee, 59 de ani, într-o piață din apropierea gării principale la primele ore ale zilei de 18 decembrie, relatează The Guardian .

FOTO Shutterstock

Potrivit sursei citate, crima a zguduit orașul canadian pentru lipsa sa de sens și vârsta fragedă a presupuselor atacatoare. Trei dintre fete au 13 ani, trei au 14 ani și două au 16 ani.

Lee, care a petrecut ani de zile în sistemul de adăposturi sociale ale orașului, a fost cea de-a 68-a victimă a omuciderilor din Toronto din 2022. El a fost atacat după ce martorii spun că a încercat să oprească grupul de adolescente să fure o sticlă de alcool de la un prieten.

Trecătorii au sunat la poliție și Lee a fost dus de urgență la spital, dar a murit la scurt timp.

Poliția din Toronto investighează și relatările unor martori potrivit cărora în aceeași seară un grup de adolescente a fost văzut hărțuind trecătorii.

Ken Lee a fost dus de urgență la spital, dar a decedat Foto: Twitter / Poliția din Toronto

Ken Lee a fost dus de urgență la spital, dar a decedat Foto: Twitter / Poliția din Toronto

Polițiștii au arestat fetele în apropierea locului crimei, după ce au intervievat martorii, recuperând mai multe arme de la fața locului.

Identitatea suspectelor nu poate fi făcută publică, în conformitate cu Legea privind justiția penală a tinerilor din Canada .

Anchetatorii cred că adolescentele s-au cunoscut pe rețelele sociale și provin din diferite părți ale orașului.

Toate cele opt fete, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, au fost acuzate de crimă de gradul doi, conform CBC News .

Sergentul det. Terry Browne de la unitatea de omucideri din Toronto a spus, în decembrie, că poliția a ales să le acuze pe toate cele opt adolescente de crimă de gradul doi, deoarece fiecare fată „a jucat un rol”.

Toate cele opt au fost împreună. Toate cele opt au fost implicate. Nu voi spune ce a făcut fiecare în parte, dar toate cele opt au fost împreună și au participat la acest eveniment, ceea ce este deranjant”, a spus acesta.

El a descris atacul ca fiind un o încolțire a victimei, care în mod normal implică selectarea unei ținte pe care să o victimizeze.

Nu le-aș descrie ca pe o bandă în acest moment, însă ceea ce presupunem că s-a petrecut în acea seară seamănă cu ceea ce numim în mod normal o încolțire a victimei”, a mai declarat sergentul det Terry Browne.

Una dintre ele a fost eliberată pe cauțiune , la sfârșitul lunii decembrie, și i s-a permis să se întoarcă la școală. Ea nu are voie să dețină arme sau să folosească un telefon mobil. De asemenea, trebuie să rămână în provincia Ontario.

Alte două suspecte urmează să fie audiate pentru stabilirea cauțiunii la sfârșitul acestei luni, iar avocații celorlalte adolescente continuă demersurile și în cazul lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat