Motivul ciudat pentru care nu ai voie să zâmbești în poza de buletin sau pașaport

Motivul ciudat pentru care nu ai voie să zâmbești în poza de buletin sau pașaport

Știm cu toții că atunci când facem poza pentru buletin sau pașaport ni se spune să nu zâmbim. Nu e vorba c ar fi un moment vesel, dar unii oameni, din obișnuință, zâmbesc atunci când sunt în fața camerei foto. Ei bine, motivul pentru care nu putem zâmbi este explicat.

În poza de buletin sau pașaport nu pute zâmbi FOTO Banatul azi

Într-un interviu pentru HuffPost, Karolina Turowska, un expert în fotografie biometrică tip pentru pașapoarte, buletin, diplome a declarat: „Fotografiile cu expresii exagerate pot face mai dificilă identificarea titularului pașaportului în aeroporturi și la alte controale de frontieră sau puncte de control la frontieră”. Așadar, programelor software le este greu să facă diferența între oameni dacă au expresii faciale.

Algoritmii nu funcționează așa cum o facem noi . Pentru a compara o față 3D cu o fotografie de pașaport 2D, ei trebuie să identifice și să măsoare trăsăturile faciale ale utilizatorilor. Aceasta include distanța dintre pupile, urechi, nas și gură, lățimea gurii și a ochilor și multe altele. Zâmbetul poate îngreuna lucrurile, deoarece modifică proporțiile faciale ”, a mai adăugat femeia.

Totuși, este o formă de zâmbet care este permis chiar și în aceste poze.

Citește continuarea pe Click!.ro și află toate detaliile, inclusiv despre cum putem sau nu putem să ne machiem în pozele pentru buletin sau pașaport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat