Motivul desfăşurării de noi exerciţii militare Statele Unite - Coreea de Sud. Avioanele de război folosite

Motivul desfăşurării de noi exerciţii militare Statele Unite - Coreea de Sud. Avioanele de război folosite

Pentru a doua oară într-o singură săptămână, Statele Unite şi Coreea de Sud şi-au unit forţele într-un nou exerciţiu militar aerian. Acestea au avut loc deasupra mării înspre vestul Peninsulei Coreea, în ciuda plângerilor formulate de liderii nord-coreeni.

Avioane de luptă sud-coreene FOTO EPA

Noile exerciţii militare s-au desfăşurat vineri, fiind folosite unele dintre cele mai recente şi mai performante aeronave de război. Liderii nord-coreeni şi-au arătat însă dezaprobarea organizării unor astfel de simulări, potrivit Reuters. Aceştia se plâng că manevrele cresc tensiunile în peninsulă.

Avioanele de război, participante la exerciţiul aerian

Cele două ţări au efectuat un exerciţiu aerian comun deasupra mării înspre vestul Peninsulei Coreea, cu avioane de război precum F35A, din Coreea de Sud şi participarea a F-22 şi F-35 ale Statelor Unite, a declarat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Forţele aeriene ale ambelor ţări „vor continua să consolideze exerciţiile comune pentru a avea capacităţi puternice de răspuns şi pregătire împotriva ameninţărilor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord”, se mai precizează în comunicat, potrivit Agerpres .

Coreea de Nord, în dezacord cu exerciţiile Statelor Unite

Anul trecut, Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste de rachete balistice, care sunt interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. A fost observată de asemenea redeschiderea sitului ei închis de testare a armelor nucleare, aşteptându-se astfel un nou test nuclear pentru prima dată după 2017.

Joi, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat că exerciţiile Statelor Unite şi aliaţilor lor au ajuns la o „linie roşie extremă” şi ameninţă să transforme peninsula într-un „arsenal de război imens şi o zonă mai critică de război”.

Phenianul nu este interesat de dialog, atât timp cât Washingtonul continuă politicile ostile, se arată în comunicatul difuzat de agenţia de presă de stat nord-coreeană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina