Motivul dezgustător pentru care periuța de dinți nu ar trebui ținută în baie VIDEO

Motivul dezgustător pentru care periuța de dinți nu ar trebui ținută în baie VIDEO

Spălatul pe dinți este unul dintre primele lucruri pe care le faceți dimineața și, de cele mai multe ori, ultimul lucru pe care îl faceți înainte de culcare, relatează Daily Mail.

Este recomandat să înlocuiți periuțele de dinți la fiecare trei luni. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Însă, în timp ce vă spălați pe dinți probabil că nu v-ați întrebat niciodată cât de igienică este de fapt periuța pe care o utilizați. Astfel, un dentist a dezvăluit într-un clip publicat pe TikTok motivul pentru care urmărește îndeaproape unde este depozitată periuța sa de dinți.

O curățare temeinică a dinților de două ori pe zi, timp de două minute, vă ajută la prevenirea cariilor și a formării plăcii bacteriene . De asemenea, este recomandat să înlocuiți periuțele de dinți la fiecare trei sau patru luni.

Astfel, medicul stomatolog Jordan Brown a dezvăluit un aspect dezgustător despre locul în care depozităm în mod normal periuțele de dinți.

În videoclipul publicat pe TikTok, care a strâns peste 120.000 de aprecieri, stomatologul a explicat că, indiferent de cât de curată este baia, motivul pentru care există o toaletă acolo este motivul pentru care periuța de dinți ar trebui să fie depozitată în altă parte.

„Toată lumea trebuie să știe acest lucru despre periuța de dinți”, susține dr. Brown. În cazul în care depozitați periuța de dinți în baie, „există o șansă de 99% să aveți materii fecale pe periuța de dinți”, a afirmat stomatologul.

Particulele din vasul de toaletă „ajung peste tot, inclusiv pe periuța ta de dinți. Pentru a folosi un termen tehnic, ori de câte ori trageți apa la toaletă, se produce ceea ce se numește „fântână fecală"”, a adăugat dr. Brown.

Astfel, stomatologul recomandă ca atunci când tragem apa la toaletă să nu lăsăm capacul ridicat. În plus, pentru a ține departe bacteriile puteți cumpăra capace de protecție pentru periuța de dinți.

De asemenea, dormitorul este cel mai bun loc pentru a depozita periuța de dinți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...