MOTIVUL INCREDIBIL pentru care locuitorii unui oraş din SUA nu plătesc transportul în comun!

MOTIVUL INCREDIBIL pentru care locuitorii unui oraş din SUA nu plătesc transportul în comun!

Sistemul de transport public din San Francisco a fost ţinta unui atac cibernetic, clienţii putând să călătorească gratis.

Sistemul de transport public din San Francisco, lovit de un atac cibernetic

Hackerii au cerut o răscumpărare care se ridică la aproximativ 70.000 $ (£ 56,000; € 66,000), scrie BBC.

Ca o măsură de precauţie, personalul a oprit toate maşinile de emitere a biletelor, astfel că cei care au călătorit cu transportul în comun nu au plătit nimic.

Calculatoarele din reţeaua de transport public a oraşului, inclusiv cele din staţii, au fost dezactivate, după ce pe ecrane a apărut un mesaj de la atacatori:"Sunteţi sub un atac cibernetic, toate datele de contact sunt criptate. Contact: Key (cryptom27@yandex.com) ID:. 681, Enter".

Trenurile în sine nu au fost afectate, iar oficialii oraşului au declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare.

"Nu a fost afectat serviciul de tranzit sau sistemele noastre de siguranţă, şi nici informaţiile personale ale clienţilor noştri", a declarat un purtator de cuvant pentru jurnaliştii de la BBC.

"Incidentul rămâne în curs de investigare. Drept urmare, nu este oportun să se ofere detalii suplimentare în acest moment."

Agenţia de transport public, cunoscută sub numele de Muni, este responsabilă de trenurile, tramvaiele şi autobuzele din jurul oraşului.

Duminică, maşinile de emitere a biletelor şi-au revenit la normal, însă nu este clar dacă atactul cibernetic a luat sfârşit.

Un oficial al site-ului de ştiri Hoodline al oraşului San Francisco a declarat pentru BBC că hackerii au oferit o listă a aparatelor infectate, mai mult de 2.000 în total.

Hacker-ul a declarat, duminică, pentru Hoodline, că Muni mai are o zi pentru a ajunge la o înţelegere.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

3 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...