Motivul incredibil pentru care o americancă a fost dată jos din avion: nu purta sutien | VIDEO

Motivul incredibil pentru care o americancă a fost dată jos din avion: nu purta sutien | VIDEO

O pasageră a companiei Delta Air Lines spune că, după ce s-a îmbarcat, a fost obligată să coboare din avion pentru că nu purta sutien. Prin avocata ei, ea cere acum companiei să-şi modifice politica de zbor, potrivit Business Insider .

Av. Gloria Allred şi Lisa Archbold au susţinut o conferinţă de presă, foto captură video

Lisa Archbold, o americancă în vârstă de 38 de ani, urma să zboare de la Salt Lake City la San Francisco, când, potrivit acesteia, personalul companiei aeriene a fost deranjat de faptul că sub tricoul alb larg nu purta sutien.

Incidentul a avut loc la începutul anului și a primit o anumită atenție din partea presei din SUA, dar Lisa Archbold are acum reprezentare juridică în raport cu compania de zbor. Avocatul ei este Gloria Allred, care a fost implicată în mai multe cazuri privind drepturile femeilor, inclusiv în reprezentarea femeilor care i-au acuzat pe Donald Trump și pe R. Kelly de comportament sexual inadecvat.

Lisa Archbold a povestit că angajatul de la bordul avionului i-a spus că ținuta ei era „ofensatoare” şi a escortat-o de la bordul navei. I s-a permis să se îmbarce din nou în avion după ce și-a pus o cămașă pe care o legase în jurul taliei.

„Am fost umilită. (...) M-am simțit ca și cum mi s-a pus o etichetă”, a declarat americanca. „Am purtat aceleași haine pe care le-ar putea purta orice bărbat. De asemenea, am un piept mai mic decât mulți bărbați din acel zbor. Unde trage Delta linia de demarcație?”, a întrebat ea.

În scrisoarea către directorul companiei Delta Air Lines, avocatul Gloria Allred a pus la îndoială modul în care purtarea unui tricou fără sutien nu se aliniază cu politica Delta. Este adevărat că normele federale americane permit companiilor aeriene să îndepărteze pasagerii care prezintă un risc de siguranță sau de securitate pentru avion sau pentru pasagerii săi, dar în mod clar nu a fost cazul Lisei Archbold.

„Nici sânii ei și nici sânii altei femei nu au încercat vreodată să preia controlul unui avion. Sânii nu sunt arme de război și nu este o crimă pentru o femeie sau o fată să îi aibă”, a spus avocatul.

Lisa Archbold a precizat că nu intenţionează să dea în judecată compania aeriană, dar vrea ca acesta să îşi modifice politica de zbor pe viitor.

Un purtător de cuvânt al Delta Air Lines a declarat pentru Business Insider că, în urma incidentului, compania aeriană a contactat-o pe clientă cu scuze. Dar conform standardelor vestimentare ale Delta, compania atenţionează online că poate refuza transportul „atunci când comportamentul, ținuta, igiena sau mirosul pasagerului creează un risc nerezonabil de jignire sau de deranjare a celorlalți pasageri”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat