Motivul pentru care această locație ar putea să devină una dintre cele mai luxoase destinații de turism din lume

Motivul pentru care această locație ar putea să devină una dintre cele mai luxoase destinații de turism din lume

Proiectele ultra-luxoase de la Marea Roșie , parte a planului saudit „Vision 2030”, promit a fi vârful conștiinței ecologice, oferind o combinație de sporturi nautice, artă, cultură și educație, toate într-un cadru natural impresionant.

Marea Roșie, o resursă de lux în Arabia Saudită

Coasta Arabiei Saudite de la Marea Roșie, sute de mile de litoral virgin, se transformă acum într-o destinație de lux. De la Jeddah până la Yemen, această coastă ascunde insule splendide, plaje albe și recife de corali.

Într-un efort de a diversifica economia și a reduce dependența de petrol, saudiții au lansat proiecte ultra-luxoase pe această coastă. Aceste inițiative, care pun accent pe ecologism, sunt parte a unei viziuni mai ample numită „Vision 2030”.

Firas Jundi, manager regional pentru Orientul Mijlociu al PADI, a rememorat experiențele sale în ceea ce privește scufundările în apele acestei regiuni, admirând frumusețea neatinsă și protejată a recifelor de corali. Faptul că această regiune a rămas nepoluată și sălbatică a făcut din ea o destinație de vis pentru scufundări.

O serie de proiecte grandioase se află deja în dezvoltare. Printre acestea, regiunea Mării Roșii va include stațiuni boutique și o gamă largă de activități, de la sporturi nautice la artă și cultură. Aceasta va fi legată de un aeroport internațional, cu deschiderea programată pentru 2023.

Rosanna Chopra, de la Red Sea Global, împărtășește entuziasmul și recunoștința de a fi parte din dezvoltarea acestei regiuni. Insulele și viața marină oferă o vedere spectaculoasă, o lume fantastică care trebuie protejată și conservată.

Marea Roșie, cu focus pe turismul "regenerativ", își propune să ofere vizitatorilor o experiență de lux fără a compromite mediul înconjurător. Hotelurile și vilele care urmează să fie construite vor folosi energie 100% regenerabilă.

Turismul în Arabia Saudită nu se limitează doar la frumusețile Mării Roșii. Cu situri istorice și deșerturi vaste, țara încearcă să își promoveze diversitatea culturală și naturală.

În ciuda potențialului turistic, există întrebări legate de numărul de vizitatori, dat fiind situația drepturilor omului în Arabia Saudită. Totuși, Jundi și Chopra sunt încrezători că turiștii vor fi atrași de ospitalitatea saudiților și frumusețea regiunii, scrie CNNtravel.com

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”