Motivul pentru care armata lui Putin nu a reușit să distrugă niciun sistem HIMARS. Unde sunt ascunse VIDEO

Motivul pentru care armata lui Putin nu a reușit să distrugă niciun sistem HIMARS. Unde sunt ascunse VIDEO

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat miercuri pe Twitter un videoclip în care un soldat ucrainean, numit „Căpitanul HIMARS”, explică de ce forțele invadatoare ruse nu au reușit să nimicească niciun sistem HIMARS. Soldatul ucrainean susține că lansatoarele de rachete sunt ascunse în buncăre antiatomice.

Aruncați o privire la condițiile în care lansatoarele HIMARS sunt depozitate. Acestea sunt facilități militare construite în perioada Uniunii Sovietice. Pot rezista inclusiv la atacuri nucleare”, a declarat „Căpitanul HIMARS”.

HIMARS lansează muniții numite „Guided Multiple Launch Rocket System" (GMLRS), care au o rază de acțiune de 70 până la 80 de kilometri. Iar sistemele lor de ghidare prin GPS le fac extrem de precise, cu o precizie de circa 10 metri față de ținta dorită. SUA au furnizat Ucrainei aceste lansatoare încă din vara anului 2022.

HIMARS lansează muniții numite „Guided Multiple Launch Rocket System". FOTO Profimedia (Arhivă)

De asemenea, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a dispus generalilor săi să distrugă lansatoarele de rachete HIMARS și alte sisteme furnizate de Occident , după ce acestea au fost utilizate pentru a lovi liniile de aprovizionare ale armatei lui Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...