Motivul pentru care două însoţitoare de bord au fost concediate după ce au înregistrat un videoclip pentru TikTok

Motivul pentru care două însoţitoare de bord au fost concediate după ce au înregistrat un videoclip pentru TikTok

Două însoţitoare de bord ale companiei British Airways au fost concediate după ce au postat pe rețelele de socializare un videoclip considerat rasist, în care își băteau joc de pasagerii asiatici, informează yahoo!news .

British Airways nu tolerează rasismul, foto arhivă

Aflate într-o escală, între două zboruri, ele s-au distrat imitând în mod jignitor persoane de origine asiatică. Holly Walton și Lauren Bray au fost concediate de la compania aeriană după ce videoclipul lui Walton, distribuit pentru prima dată pe pagina de Instagram a lui Bray, a devenit viral pe TikTok.

În videoclip, Holly Walton s-a filmat imitând ochii oblici cu ajutorul mâinilor și vorbind cu un accent chinezesc simulat, spunând „Dă-mi vin”. Colega ei, Lauren Bray, care se pare că se afla în spatele camerei, se aude râzând în fundal.

Înregistrarea video a fost realizată în timpul unei escale la Hotelul „Trade Winds” din Antigua, unde cele două însoţitoare de bord ajunseseră cu zborul BA2157, de la Gatwick. Colegii și-au exprimat indignarea în legătură cu videoclipul, afirmând că acesta viza o familie chineză dintr-un zbor aglomerat, care se descurca greu cu limba engleză.

Un membru al echipajului a declarat că femeile „îşi băteau joc” de familie, ceea ce „transmite cel mai prost mesaj posibil”.

Un coleg asiatic a declarat pentru The Sun: „Sunt cutremurat după ce am văzut acest videoclip. Mă face să pun la îndoială compania aeriană și colegii mei. Trebuie să se ia măsuri. Nu vom tolera așa ceva”.

Videoclipul a fost încărcat pe TikTok săptămâna trecută și de atunci a adunat peste un milion de vizualizări. La scurt timp după aceea, Holly Walton și Lauren Bray au primit ordin să se întoarcă luni la sediul British Airways pentru o întâlnire, în cadrul căreia au fost ulterior concediate.

„Toate formele de rasism sunt complet inacceptabile și luăm foarte în serios acuzațiile de această natură. Aceste două persoane nu mai sunt angajate la noi”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene British Airways.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat