Motivul pentru care grupul Wagner ar fi incapabil de a ataca noi zone, în afară de orașul Bahmut

Motivul pentru care grupul Wagner ar fi incapabil de a ataca noi zone, în afară de orașul Bahmut

Afirmația, potrivit căreia grupul Wagner ar fi incapabil de a ataca noi zone, în afară de Bahmut, vine de la analiștii militari occidentali, chiar după ce, la finalul săptămânii trecute, liderul Evgheni Prigojin a anunțat că orașul a fost în întregime cucerit de mercenarii săi.

Soldați ai grupului Wagner FOTO Profimedia

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) apreciază că mercenarii din grupul Wagner, conduşi de afaceristul rus Evgheni Prigojin, sunt în prezent aproape incapabili să lanseze noi atacuri în afara oraşului ucrainean Bahmut.

Experții occidentali presupun că localitatea strategică din estul Ucrainei se află în bună măsură sub controlul forţelor ruse, însă ucrainenii au lansat contraatacuri la nord şi sud de oraş şi controlează drumurile din împrejurimi.

Armata de mercenari, prea obosită pentru noi cuceriri

De asemenea, analiștii militari sunt de părere că grupul de mercenari Wagner este, în prezent, prea afectat de pierderi, oboseală şi uzură, transmite luni, agenţia dpa.

La sfârşitul săptămânii trecute, Prigojin a anunţat că Bahmutul a fost cucerit în întregime de Wagner, iar luptătorii săi vor fi înlocuiţi pe poziţii din 25 mai de armata rusă, urmând să aibă timp pentru odihnă şi refacere.

Kievul susţine însă că retragerea mercenarilor nu va fi uşoară , deoarece forţele ucrainene aflate pe poziţii în jurul Bahmutului îi ameninţă cu încercuirea.

Experţii ISW afirmă că militarii ruşi au nevoie de întăriri pentru a păstra controlul şi a-şi proteja flancurile, ceea ce îi împiedică să avanseze aşa cum intenţionau spre Kostiantinivka în vest şi spre Soledar în nord.

Luptele de la Bahmut continuă încă din vara trecută. Oraşul, care înainte de război avea 70.000 de locuitori, este acum, în mare măsură, distrus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...