Motivul pentru care Ilie Năstase nu a fost invitat la ceremonia primirii Regelui Charles în România

Motivul pentru care Ilie Năstase nu a fost invitat la ceremonia primirii Regelui Charles în România

Regele Charles al III-lea a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis și s-a întâlnit cu mai multe personalități din România. Dintre acestea a lipsit însă unul dintre ambasadorii sportului românesc peste hotare, Ilie Năstase.

Ilie Năstase, incomod pentru Administrația Prezidențială. Foto Arhivă Adevărul

Asta deși Nasty și monarhul britanic se cunosc, iar la întâlnirea cu regele au fost invitați mai mulți sportivi români. Motivul a fost explicat chiar de Ilie Năstase.

„Mă bucur că Regele Charles vine în România şi se simte atașat de țara noastră, mai ales că ştiu că are o proprietate în Viscri. Legat de recepție, nu am fost invitat, pentru că eu nu sunt iubit la Palatul Cotroceni, deoarece spun lucrurilor pe nume, iar oamenii care spun lucrurilor pe nume sunt considerați incomozi.

Regele Charles și președintele Iohannis. Foto Administrația Prezidențială

Regele Charles și președintele Iohannis. Foto Administrația Prezidențială

Pe actualul Rege l-am cunocut în urmă cu ceva timp, când a venit în România la un muzeu. I-am fost prezentat de fostul prim-ministru Ponta şi era foarte încântat să mă cunoască, mai ales că-i place tenisul şi ştia multe despre activitatea mea.

Dar glumind mi-a zis că nu ştia că sunt român. Răspunsul meu a venit spontan, explicându-i că mai sunt şi astfel de români”, a declarat Ilie Năstase pentru Orange Sport.

Regele Charles a început vineri vizita în România, aceasta fiind prima ieșire externă de la încoronare. La întâlnirea cu monarhul britanic au fost invitați mai mulți sportivi, cum ar fi Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Simona Radiş sau Anamaria Popescu.

După ceremonie, Regela Charles a plecat în regiunea Transilvaniei, pentru a se destinde la proprietățile sale de la Valea Zălanului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”