Motivul pentru care israeliencele nu vor mai servi ca gardieni în închisori de înaltă securitate

Motivul pentru care israeliencele nu vor mai servi ca gardieni în închisori de înaltă securitate

Femeilor din armata israeliană li se va interzice să servească ca gardieni în închisori de înaltă securitate, după ce o femeie soldat a fost acuzată că a întreținut relații sexuale cu un deținut palestinian.

O femeie soldat israelian a făcut sex cu un deținut palestinian FOTO arhivă Adevărul

Presa israeliană afirmă că o gardiană a recunoscut că a avut relații intime cu un palestinian despre care se spune că ar fi comis un atac mortal asupra civililor israelieni. Se crede că femeia ar fi fost în serviciul militar, care este obligatoriu pentru majoritatea israelienilor.

Femeile trebuie să facă armata timp de cel puțin doi ani, iar bărbații timp de 32 de luni. Numele femeii și al deținutului care execută o pedeapsă pe viață nu au fost făcute publice.

Instanța care a judecat cazul a ordonat ca alte detalii, inclusiv locația închisorii, să nu fie dezvăluite. Presa israeliană a relatat, de asemenea, că, în timpul interogatoriului, soldatul - care a fost arestat - a afirmat că alte patru femei au avut, de asemenea, relații intime cu același bărbat, potrivit bbc.com .

Deținutul palestinian a fost transferat din celula sa într-o aripă separată înaintea interogatoriului, a precizat Serviciul penitenciar israelian (IPS). Vineri, șefa IPS, Katy Perry, și ministrul Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, au anunțat că femeile soldat nu vor mai servi în închisorile de înaltă securitate care dețin „teroriști" palestinieni.

Presa israeliană l-a citat pe Ben-Gvir spunând că, până la jumătatea anului 2025, „nu va mai rămâne nicio femeie soldat în aripile închisorilor de securitate".

Au existat apeluri repetate pentru ca serviciul femeilor soldat israeliene în închisorile israeliene de înaltă securitate să fie oprit. Cu toate acestea, acestea au fost blocate anterior din cauza lipsei de personal care să le înlocuiască.

Anul trecut, miniștrii israelieni au ordonat o anchetă după un scandal la o închisoare, în care s-a afirmat că deținuți palestinieni au agresat și violat femei soldat care serveau ca gardieni și că unii ofițeri de rang înalt din închisori au devenit „proxeneți" pentru noii recruți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat