Motivul pentru care un miliardar american a refuzat să meargă în expediția cu Titan

Motivul pentru care un miliardar american a refuzat să meargă în expediția cu Titan

Vreme de 12 luni, Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, a încercat din răsputeri să-l facă pe miliardarul din Las Vegas Jay Bloom să cumpere bilete pe submersibilul Titan, însă acesta nu s-a lăsat înduplecat, relatează Reuters.

Submersibilul Titan s-a scufundat duminică spre epava Titanicului. Foto: Profimedia (Arhivă)

În cadrul unui interviu pe care l-a oferit vineri, miliardarul Jay Bloom a mărturisit că a fost intrigat de propunere. Fiul său Sean, care în prezent are 20 de ani, era captivat în copilărie de scufundarea pachebotului RMS Titanic, soldată cu 1.519 morți la 12 aprilie 1912.

Conform sursei citate, pe măsură ce Bloom se documenta mai mult despre submersibilul Titan, cu atât era mai preocupat de cât de sigur era acesta. Astfel, a decis să refuze politicos ocazia de a se alătura acestei expediții.

De asemenea, conform declarațiilor lui Bloom, cele două locuri au fost ocupate de omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și de fiul său, Suleman , care au murit în această săptămână în urma imploziei catastrofale a submersibilului Titan.

Această tragedie i-a reamintit lui Bloom , care și-a pierdut un bun prieten, actorul Treat Williams, într-un accident de motocicletă în urmă cu mai puțin de două săptămâni, ce este important în viață.

De fiecare dată când văd fotografia acelui om de afaceri pakistanez și a fiului său în vârstă de 19 ani, mă gândesc cât de ușor am fi putut fi eu și fiul meu de 20 de ani în locul lui, dacă așa ar fi vrut Dumnezeu”, a mărturisit investitorul din Las Vegas.

În cursul zilei de joi, după ce Paza de Coastă a SUA a anunțat că a descoperit resturi din Titan , miliardarul a publicat pe Facebook schimbul de mesaje pe care l-a avut cu Rush, în care acesta din urma afirma cu tărie că expediția nu este periculoasă.

Deși există, evident, riscuri, este mult mai sigur decât zborul cu un elicopter sau chiar să faci scufundări”, susținea Stockton Rush într-un mesaj. Însă, Bloom nu s-a lăsat convins. El era preocupat de piesele pe care Stockton le folosise pentru Titan, inclusiv un joystick de joc video folosit pentru a controla submersibilul.

Cu cât am aflat mai multe despre ce se întâmplă cu operațiunea lui Stockton, cu atât eram mai îngrijorat”, a mărturisit bărbatul.

Guillermo Sohnlein, care a contribuit la înființarea Ocean Gate, a afirmat că Rush era „foarte conștient” de pericolele explorării adâncimii oceanului, însă nu considera că era riscant.

De asemenea, din anul 2018 au fost ridicate semne de întrebare privind siguranța submersibilului Titan , atât de specialiști din industrie, cât și de un fost angajat al firmei lui Rush.

Miliardarul susține că încrederea lui Rush era de nezdruncinat.

Era visul lui", a declarat Bloom. „Era un tip de treabă, îmi plăcea foarte mult de el și cred că avea intenții bune”, a mai adăugat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”