Motivul pentru care un oraș ucrainean trebuie să își reducă consumul de apă la aproape jumătate

Motivul pentru care un oraș ucrainean trebuie să își reducă consumul de apă la aproape jumătate

Înainte de război, orașul ucrainean Krivîi Rih avea o populație de peste 600.000 de locuitori. În prezent, oamenii se confruntă cu o situație gravă legată de accesul la apă potabilă. Autoritățile locale au impus restricții drastice, pentru a preîntâmpina o criză majoră.

Locuitorii orașului Krivîi Rih, nevoiți să reducă consumul de apă FOTO Pixabay

Primarul Iuri Vilkul a făcut un apel către toți locuitorii orașului să reducă consumul de apă cu 40% pentru a evita o lipsă totală de apă .

Evoluţia situaţiei depinde cu adevărat de dumneavoastră”, le-a spus primarul, citat de presa locală, cetăţenilor din Krivîi Rih. El a subliniat că utilizarea apei de către populaţie este prima sursă de consum şi a făcut apel la angajamentul cetăţenilor.

Edilul a mai declarat și că are încredere în spiritul civic.

Cred în conştiinţa noastră şi sper ca împreună să putem depăşi această încercare, aşa cum am făcut-o în multe altele, a adăugat primarul.

O explozie, provocată de ruși, cauza crizei de apă

Necesitatea de a impune restricții, în ceea ce privește consumul de apă potabilă, a venit în urma distrugerii unui baraj, situat în sudul Ucrainei, pe teritoriul ocupat de Rusia. Anterior, acesta furniza 70% din necesarul de apă al orașului. În prezent, el a fost complet distrus de o explozie , provocată de forțele de ocupație rusești.

FOTO Ukrainian Presidential Press Service

FOTO Ukrainian Presidential Press Service

Pentru a rezolva această problemă urgentă, Guvernul de la Kiev a alocat aproape 40 de milioane de euro pentru construirea unor conducte care să aducă apă potabilă în zonele afectate de distrugerea barajului. Distrugerea acestui baraj a determinat și alte orașe din regiune, cum ar fi Mikolaiv, să caute alternative pentru aprovizionarea cu apă, însă aceste surse suplimentare nu întotdeauna oferă calitatea adecvată a apei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat