Motivul uluitor pentru care un student a decis să-și amputeze picioarele

Motivul uluitor pentru care un student a decis să-și amputeze picioarele

Un tânăr student din Taiwan a decis să-și amputeze picioarele în speranța că va încasa suma de 1,3 milioane de dolari de la firmele de asigurare. El a obținut doar 7.200 de dolari pe care trebuie să îi restituie, a fost arestat și este suspectat de fraudă, relatează Business Insider.

Medicii au amputat picioarele tânărului și au anunțat autoritățile. FOTO Pixabay (Arhivă)

Conform Biroului de Investigații Penale din Taiwan, individul de 23 de ani, prezentat drept Zhang, a stat cu picioarele într-o găleată cu gheață carbonică preț de peste 10 ore pentru ca planul său să funcționeze.

Aceeași sursă a transmis că tânărul s-a lăsat convins de un prieten, Liao.

Prietenul său, tot de 23 de ani, suferise pierderi în urma tranzacționării de criptomonede și l-a determinat pe Zhang să semneze un act legal prin care se obliga să achite suma de circa 800.000 de dolari, au declarat anchetatorii.

Potrivit presei locale Taiwan News, pentru a-l convinge pe tânăr, Liao i-a spus acestuia că este căutat de gangsteri.

În noaptea de 26 ianuarie 2023, cei doi au pornit într-o plimbare cu motocicleta prin capitala Taiwanului, intenționând să susțină că Zhang a suferit degerături în urma deplasării din acea seară, au spus anchetatorii.

Cu câteva zile înainte, tânărul a încheiat o serie de asigurări scumpe de viață, de călătorie și de accidente, au precizat procurorii. Ulterior, după plimbarea nocturnă, Zhang și-a băgat picioarele în gheață carbonică și a fost spitalizat.

Însă, planul său „scârțâia”, întrucât medicii și-au dat seama că degerăturile sale nu erau cauzate de vreme.

Având în vedere că Taiwanul este o regiune subtropicală, cazurile de degerături grave care necesită amputare sunt nemaiîntâlnite ca urmare a condițiilor climatice naturale", a transmis biroul.

Deși i-au amputat picioarele, medicii au semnalat cazul oamenilor legii. În luna noiembrie, autoritățile au găsit găleata de plastic folosită de tânăr, o cutie albă de polistiren pentru gheață carbonică, opt telefoane mobile și o tabletă.

Pe data de 17 ianuarie cei doi au fost arestați și sunt acuzați de fraudă și complicitate la vătămare corporală gravă.

Presa locală, citând procurorii, a relatat că tânărul a încasat suma de 7.200 de dolari de la un asigurător, însă banii vor fi confiscați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”