Moto: Joan Barreda a câştigat etapa a şasea a Raliului Dakar 2021; Gyenes s-a clasat pe locul 40

Moto: Joan Barreda a câştigat etapa a şasea a Raliului Dakar 2021; Gyenes s-a clasat pe locul 40

Spaniolul Joan Barreda Bort (Honda) a câştigat, vineri, etapa a şasea a Raliului Dakar 2021 la secţiunea moto, desfăşurată între Al Qaisumah şi Ha'il (Arabia Saudită), în timp ce românul Emanuel Gyenes a sosit al 40-lea.

Barreda a obţinut a treia sa victorie al cursa din acest an şi l-a egalat pe compatriotul său Jordi Arcarons la numărul total de victorii, cu 27 de succese.

Barreda a avut o etapă dificilă, impunându-se cu timpul de 03 h 45 min 27 sec, devansându-l pe Ross Branch (Botswana/Yamaha) cu doar 13 secunde. Pe locul al treilea a sosit australianul Daniel Sanders (KTM), la 53 de secunde.

La general, lider a redevenit australianul Toby Price (KTM), sosit al şaptelea în etapa de vineri, urmat de pe podium la 2 min 16 sec de argentinianul Kevin Benavides (Honda), fostul lider, şi la 2 min 57 sec de chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda). Barreda este al şaptelea, la 06 min 25 sec de lider.

Emanuel Gyenes (KTM) a încheiat etapa pe locul al 40-lea, la 59 min 42 sec de învingător.

Sătmăreanul se află pe poziţia a 31-a le general, la 04 h 01 min 39 sec de lider.

Gyenes este al treilea la clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), la 43 min 09 sec de italianul Maurizio Gerini, al doilea fiind lituanianul Arunas Geelazninkas, la 4 min 24 sec de italian. Românul a urcat pe doi la clasa Marathon, la 2 h 17 min 12 sec de Tosha Schareina (Spania).

Sâmbătă va fi zi de pauză la Raliul Dakar 2021, dar cursa va continua duminică, etapa a şaptea, dintre Ha'il şi Sakaka, având o lungime de 737 km, dintre care 471 cronometraţi.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul