Moto: Valentino Rossi, testat pozitiv la COVID-19, va rata Marele Premiu al Aragonului

Moto: Valentino Rossi, testat pozitiv la COVID-19, va rata Marele Premiu al Aragonului

Pilotul italian Valentino Rossi, de nouă ori campion mondial la motociclism viteză, a fost testat pozitiv la COVID-19 şi va rata Marele Premiu al Aragonului la MotoGP, transmite Reuters.

Rossi, care s-a întors acasă, la Tavullia, în Italia, după Marele Premiu al Franţei, din weekend-ul trecut, a confirmat joi că s-a trezit cu uşoară febră şi a efectuat două teste pentru COVID-19.

''Testul rapid PCR a fost negativ, ca şi testul la care fusesem supus marţi. Dar al doilea, al cărui rezultat mi-a fost trimis în cursul după-amiezii, a fost din nefericire pozitiv'', a declarat Rossi, 41 de ani, pe Twitter.

''Sunt dezamăgit că voi rata cursa din Aragon'', a adăugat ''Il Dottore''.

Rossi devine primul pilot MotoGP care este testat pozitiv la coronavirus, deşi membri ai paddock-ului au fost testaţi pozitiv anterior.

Jorge Martin, pilot la moto2, a fost forţat să rateze cele două curse de la Misano, de luna trecută, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19.

Yamaha a confirmat că Rossi a urmat toate protocoalele sanitare şi de siguranţă pe parcursul săptămânii şi acum este auto-izolat, iar condiţia sa medicală este monitorizată îndeaproape de staff-ul medical al echipei.

Rossi, aflat pe locul 13 în clasamentul Campionatului Mondial, cu 58 de puncte, a afirmat că este puţin probabil să revină pentru a doua cursă din Aragon, din 25 octombrie.

''Mi-ar plăcea să fiu optimist şi încrezător, dar mă aştept să nu participa nici la a doua cursă din Aragon. Voi urma sfaturile medicale şi sper că în curând mă voi simţi bine'', a mai spus Rossi.

Valentino Rossi nu a reuşit să termine ultimele sale trei curse, având un accident în primul tur al Marelui Premiu al Franţei, în weekend-ul trecut.

Yamaha nu a făcut niciun anunţ în privinţa înlocuirii lui Rossi pentru cursele următoare, dar absenţa italianului i-ar putea deschide uşa spaniolului Jorge Lorenzo, triplul campion mondial, care este acum pilot de teste.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale