MotoGP: Americanul Nicky Hayden a încetat din viață

MotoGP: Americanul Nicky Hayden a încetat din viață

Pilotul american Nicky Hayden, fost campion mondial de MotoGP, rănit grav săptămâna trecută de o mașină în timp ce se plimba pe bicicletă, a încetat din viață, au anunțat luni reprezentanți ai spitalului din Cesena unde fusese internat, scrie DPA.

''Medicii au constatat decesul pacientului'', se arată într-o declarație a reprezentanților spitalului Bufalini din Cesena.

Hayden fusese internat miercurea trecută, după accidentul suferit, cu "leziuni cerebrale grave" și se zbătea între viață și moarte, conform medicilor.

Starea pacientului "rămâne extrem de critică", anunța la momentul respectiv clinica italiană într-un comunicat, evocând "un politraumatism grav, care i-a provocat leziuni cerebrale grave".

Nicky Hayden concura de doi ani pentru echipa de superbike Honda.

Miercuri, 17 mai, Hayden se plimba cu bicicleta pe șoseaua care leagă localitățile Tavoleto și Riccione, în sudul stațiunii balneare Rimini, în momentul în care a fost lovit în plin de o mașină, în circumstanțe încă neelucidate.

Ciclistul italian Vincenzo Nibali, câștigătorul Turului Franței în 2014, care participă în prezent la Giro d'Italia, competiție în care s-a impus până acum de două ori, i-a transmis un mesaj de încurajare lui Hayden și a tras, totodată, un semnat de alarmă în privința pericolelor cu care rutierii se confruntă pe șosele.

La finele lunii aprilie, ciclistul italian Michele Scarponi a fost accidentat mortal de o mașină, în timp ce se antrena pe o șosea din apropierea casei sale.

AGERPRES/(autor: Adrian Drăguț, editor: Teodora Oprea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale