Motreanu: Am dat câteva scurte declarații privind organizarea partidului și campaniei

Motreanu: Am dat câteva scurte declarații privind organizarea partidului și campaniei

Deputatul liberal Dan Motreanu a declarat, miercuri, la ieșire din sediul DNA, că a dat câteva scurte declarații în fața procurorilor privind organizarea și funcționarea partidului și campaniei.

"Am fost citat ca martor în dosarul lui Bogdan Olteanu. Am dat câteva scurte declarații privind modul de organizare și funcționare al partidului și al campaniei la momentul respectiv. Atât pot să vă spun acum", a afirmat Motreanu.

El a mai precizat că la vremea respectivă nu era în București și că era secretar general al PNL.

Deputatul Dan Motreanu s-a prezentat miercuri la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care este cercetat fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

Potrivit DNA, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 O dobitoacă

5 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …