Mouratoglou, părăsit după ce a nenorocit-o pe Halep: Decizie-bombă în lumea tenisului

Mouratoglou, părăsit după ce a nenorocit-o pe Halep: Decizie-bombă în lumea tenisului

Patrick Mouratoglou e cel mai scump antrenor de tenis din lume, după cum Adevărul a arătat aici, publicând tariful său pentru o singură sesiune. Din păcate pentru francezul de 53 de ani, scandalul de dopaj în care a fost prinsă Simona Halep (32 de ani) va afecta și cariera sa. După cum se vede deja! Pentru că, după US Open, Mouratoglou a fost părăsit de elevul său, Holger Rune (Danemarca, 20 de ani, 6 ATP).

Patrick Mouratoglou

Învins după primul tur, 3-6, 6-4, 3-6, 2-6 de Carballes Baena (Spania, 30 de ani, 64 ATP), Rune a realizat că e timpul să renunțe la Mouratoglou. Iar astăzi, sportivul danez a luat o decizie-bombă, potrivit Agerpres.

Concret, legendarul Boris Becker va reveni în circuitul ATP ca antrenor al lui Rune, a anunţat fostul număr unu mondial în cadrul podcastului Eurosport "Das Gelbe vom Ball".

"Pot confirma că sunt antrenorul lui Holger Rune. Se potriveşte foarte bine acum. Calendarul meu îmi permite asta şi mereu am fost interesat de Holger, pentru că joacă cu atât de mult angajament şi caracter", a spus Becker. Rune este "un diamant brut, care are nevoie să fie şlefuit", în opinia germanului.

În ultima perioadă, Boris Becker a activat ca expert de televiziune, rol în care a revenit după ce a fost eliberat în decembrie anul trecut din penitenciarul britanic în care a fost închis pentru infracţiuni fiscale.

Boris Becker

Boris Becker

Ca antrenor, germanul a înregistrat succese alături de sârbul Novak Djokovici, actualul număr unu mondial, pe care l-a pregătit între 2013 şi 2016.

La fel ca şi Djokovici în trecut, Holger Rune are izbucniri emoţionale, lucru care "îi place" însă lui Becker, după cum a afimat el. "E permis. Antrenorul şi echipa formează o oază în care jucătorul trebuie să se elibereze, dacă îşi cere scuze după aceea şi se poate concentra din nou. Am făcut şi eu acelaşi lucru ca profesionist", a spus germanul.

Boris Becker a dezvăluit că îl va antrena pe Holger Rune pentru prima oară la turneul indoor de la Basel (Elveţia), care va debuta luni. După aceea, vrea să-l ajute să se califice la prestigiosul Turneu al Campionilor de la Torino. "Acesta este marele obiectiv şi aceasta este sarcina", a adăugat el.

Rune nu traversează o perioadă pre bună, având o singură victorie în ultimele sale opt meciuri în circuit, după sfertul de finală jucat la Wimbledon.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat