Muhuleț: Mandatele candidaților care nu au vârsta de 23 de ani nu vor fi validate

Muhuleț: Mandatele candidaților care nu au vârsta de 23 de ani nu vor fi validate

Vicepreședintele AEP, Marian Muhuleț, a precizat marți că nu vor fi validate mandatelor candidaților care nu au vârsta de 23 de ani prevăzută de lege pentru a candida la alegeri, iar AEP va propune măsuri.

"Atributul validării aparține birourilor electorale de circumscripție locale. AEP va face o analiză a activității acestor birouri, a activității membrilor acestor birouri și vom propune măsuri", a declarat Muhuleț într-o conferință de presă.

În privința candidaturilor, el a explicat că sunt rămase definitive, iar "buletinele de vot tipărite rămân ca atare".

"Ulterior, dacă respectivii candidați vor fi câștigători, intervine partea de contestații specifică procesului de validare a mandatelor. Dacă vârsta legală este de 23 de ani să candidezi, evident că, dacă nu ai 23 de ani, nu ai cum sa fii primarul respectivei localități. (...) Este resortul instanței care validează mandatul să dispună în sensul ăsta", a punctat Muhuleț.

El a adăugat că activitatea birourilor electorale de circumscripție locale poate fi sancționată de birourile electorale ierarhic superioare, care pot constata că nu a fost conformă. "Se impune o evaluare mai bună a membrilor din aceste birouri electorale", a mai spus Muhuleț.

449 de candidați pentru funcții de aleși locali la alegerile din 5 iunie au sub 23 de ani.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...