MUIE de la Cotroceni! Cel mai probabil CSAT nu va fi convocat săptămâna aceasta în ciuda solicitării „urgente” a Guvernului(SURSE)

MUIE de la Cotroceni! Cel mai probabil CSAT nu va fi convocat săptămâna aceasta în ciuda solicitării „urgente” a Guvernului. Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) nu va fi, cel mai probabil, convocat săptămâna aceasta, în ciuda solicitării guvernului pentru o ședință în regim de urgență, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, în acest moment este în derulare procedura de obținere a avizului pentru rectificarea bugetară de la fiecare membru CSAT în parte, motiv pentru care nu se pune problema convocării unei ședințe a Consiliului.

Întrebată când va fi convocată o ședință a CSAT, Administrația Prezidențială a transmis G4Media.ro că ieri a anunțat că, în prezent, Secretariatul CSAT întreprinde diligenţele necesare în vederea obţinerii acordului individual al membrilor Consiliului pentru emiterea unei hotărâri de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării referitoare la propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Guvernul a anunțat în această dimineață că a trimis marți seară președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018.

Potrivit surselor G4Media.ro, solicitarea a fost semnată de doar patru dintre cei șase miniștri membri CSAT (Dănuț Andrușcă de la Economie, Carmen Dan de la Interne, Mihai Fifor de la Apărare și Eugen Teodorovici de la Finanțe.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat marți, la Parlament, că Guvernul va face săptămâna viitoare rectificarea bugetară, indiferent dacă până atunci va exista sau nu un aviz al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

„Din punctul meu de vedere, poate să fie fără acest aviz, pentru că nu scrie nicăieri în lege, dar s-a mers pe o cutumă (…) Anul viitor sper să nu mai avem nevoie de un astfel de aviz”, a susținut Eugen Teodorovici.

Declarația sa vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a refuzat convocarea CSAT pentru a aviza rectificarea, declarându-se nemulțumit de tăierea masivă a bugetului Administrației Prezidențiale. Șeful statului a transmis tot marți că a optat pentru o metodă alternativă de obținere a avizului CSAT: nu într-o ședință a instituției, ci prin semnătura individuală a fiecărui membru.

“În prezent, Secretariatul CSAT întreprinde diligenţele necesare în vederea obţinerii acordului individual al membrilor Consiliului pentru emiterea unei hotărâri de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării referitoare la propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Pe 7 august, președintele Klaus Iohannis a lansat, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, o serie de critici dure la adresa Guvernului și a lui Liviu Dragnea în urma anunțului că bugetul Administrației Prezidențiale va fi diminuat cu peste 11 milioane de lei. Șeful statului consideră rectificarea negativă a bugetului Administrației ”o încălcare grosolană și o încercare de a bloca activitatea unei instituții fundamentale a statului român”.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru