Muie de la CSM pentru Inspecția Judiciară, Dragnea, Antena 3 și toată Propaganda PSD! Acțiunea împotriva lui Kovesi a fost respinsă!

Muie de la CSM pentru Inspecția Judiciară, Dragnea, Antena 3 și toată Propaganda PSD! Acțiunea împotriva lui Kovesi a fost respinsă!

Muie de la CSM pentru Inspecția Judiciară, Dragnea, Antena 3 și toată Propaganda PSD! Acțiunea împotriva lui Kovesi a fost respinsă! Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi în urma refuzului acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, transmite Agerpres.

Decizia CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pe 18 aprilie, Inspecţia Judiciară (IJ) anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi pentru că a încălcat dispoziţiile deciziei Curţii Constituţionale prin refuzul de a se prezenta la comisie.

Inspecţia Judiciară a cerut pe 18 aprilie, pentru a treia oară, sancţionarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Inspecţia a anunțat într-un comunicat că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de şefa DNA pentru că nu s-a prezentat la Comisia specială a Parlamentului care verifica organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Inspecţia Judiciară a acuzat-o pe Kovesi că a avut “manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi ş) din Legea nr. 303/2004”.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

A fost cea de-a treia cerere de sancţionare a lui Kovesi cerută de Inspecţia Judiciară, instituţie condusă de Lucian Netejoru. Până acum, CSM nu a sancţionat-o pe şefa DNA.

Comunicatul CSM:

”Cu majoritate,
Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT – BT Sibiu, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată.
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cu opinie separată, în sensul admiterii acţiunii disciplinare formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT – BT Sibiu, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată CSM.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...