Muie de la CSM pentru Inspecția Judiciară, Dragnea, Antena 3 și toată Propaganda PSD! Acțiunea împotriva lui Kovesi a fost respinsă!

Muie de la CSM pentru Inspecția Judiciară, Dragnea, Antena 3 și toată Propaganda PSD! Acțiunea împotriva lui Kovesi a fost respinsă!

Muie de la CSM pentru Inspecția Judiciară, Dragnea, Antena 3 și toată Propaganda PSD! Acțiunea împotriva lui Kovesi a fost respinsă! Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi în urma refuzului acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, transmite Agerpres.

Decizia CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pe 18 aprilie, Inspecţia Judiciară (IJ) anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi pentru că a încălcat dispoziţiile deciziei Curţii Constituţionale prin refuzul de a se prezenta la comisie.

Inspecţia Judiciară a cerut pe 18 aprilie, pentru a treia oară, sancţionarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Inspecţia a anunțat într-un comunicat că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de şefa DNA pentru că nu s-a prezentat la Comisia specială a Parlamentului care verifica organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Inspecţia Judiciară a acuzat-o pe Kovesi că a avut “manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi ş) din Legea nr. 303/2004”.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

A fost cea de-a treia cerere de sancţionare a lui Kovesi cerută de Inspecţia Judiciară, instituţie condusă de Lucian Netejoru. Până acum, CSM nu a sancţionat-o pe şefa DNA.

Comunicatul CSM:

”Cu majoritate,
Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT – BT Sibiu, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată.
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cu opinie separată, în sensul admiterii acţiunii disciplinare formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT – BT Sibiu, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată CSM.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră