Mulţi britanici au mers la vot împreună cu animalele lor de companie

Mulţi britanici au mers la vot împreună cu animalele lor de companie

După trei ani în care s-au încontrat pe tema Brexitului, britanicii au găsit un subiect consensual pentru alegerile legislative, mergând la urne joi împreună cu animalele lor de companie - câini, pisici şi chiar cai, relatează AFP.

Primul ministru Boris Johnson a deschis ''balul'' joi dimineaţă, pozând în faţa camerelor cu câinele său Dilyn. El a postat apoi pe Twitter o fotografie cu animalul şi hashtag-ul "#DogsAtPollingStations" (Câini la secţiile de vot).

Acest hashtag, animat cu un emoji reprezentând un căţel în culorile drapelului britanic, cu ocazia alegerilor, figura joi după-amiază pe locul doi în tendinţele Twitter din Marea Britanie, cu câteva zeci de mii de publicări.

"Uitaţi de politică, iată adevăratul motiv pentru a vă conecta astăzi pe Twitter #DogsAtPollingStations", a scris o alegătoare într-o postare devenită virală, însoţită de o fotografie a câinelui său golden retriever.

Adesea în ploaie, câinii britanici aşteptându-şi stăpânii la ieşirea din secţiile de votare au reprezentat atracţia internetului, menţinând o tradiţie care continuă de mai multe scrutine. Unii purtau costume de Moş Crăciun sau haine călduroase pentru a fi protejaţi de frigul care însoţeşte aceste legislative de iarnă, primele organizate în acest anotimp din 1974.

Alte personalităţi care au venit să voteze cu animalul de companie au fost primarul Londrei, Sadiq Khan, care a postat un videoclip cu căţeluşa sa Luna, îndemnându-i pe cetăţeni să meargă la urne, sau candidatul liberal-democrat Ed Davey, care a publicat o fotografie cu porcuşorul său de guineea, alături de cocarda galbenă a partidului său.

În sudul Angliei, AFP a văzut alegători mergând la vot călare pe cai, în timp ce, potrivit presei britanice, unele secţii de votare au fost vizitate de doi reni.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”