Mulți morți și răniți groaznic de tirul propriei artilerii/Se confirmă dezastrul Rusiei lângă Donețk

Mulți morți și răniți groaznic de tirul propriei artilerii/Se confirmă dezastrul Rusiei lângă Donețk

După informațiile propagandiștilor ruși, în acest moment Forțele Armate ucrainene se află deja la 3,5 kilometri de aeroportul din Donețk, în ciuda faptului că armata rusă și-a adus sute de mii de trupe pe front.

Această veste i-a speriat atât de tare pe invadatori și pe comandanții lor, încât și-au acoperit în grabă propriile trupe cu artilerie, fugind în panică mai aproape de teritoriile ocupate.

O sursă da unui canal de Telegram ”Z” susține că o parte din trupele ruse aflate în zona Opytny au fugit în panică din poziția lor și a avut loc o „tragedie”: au murit sub focul propriei artilerii.

"Ca urmare, 27 de morți, 34 de răniți. Aproximativ la jumătate dintre răniți li s-au rupt brațele sau picioarele. S-au pierdut mai multe echipamente. Este pur și simplu îngrozitor", comentează sursa.

Canalul de Telegram susține că nu este primul caz de acest fel, dar nu a existat niciodată un asemenea număr de pierderi.

Comandamentul militar rus încearcă să găsească vinovații pentru a-și salva propriile funcții.

Și ucrainenii au raportat anterior avansul forțelor lor armate în zona Opytny, menționând că eliberarea Donețkului se apropie.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB