Mulțumim, Kosovo! Israel, pusă la colț la Priștina și România visează frumos la calificarea la Euro 2024

Mulțumim, Kosovo! Israel, pusă la colț la Priștina și România visează frumos la calificarea la Euro 2024

Pe un teren cum rar se mai vede în Europa, la Priștina, Israel și-a început campania de foc pentru calificarea la Euro 2024. În fața unui adversar ieșit din calculele de la vârful grupei, fotbaliștii lui Alon Hazan au pus stăpânire pe joc în primele minute.

România, cu un pas mai aproape de calificarea la Euro 2024. Foto Sportpictures

Însă kosovarii au pus osul la treabă, au strâns din dinți și au început să preseze Israelul. Și au fost aproape să-și vadă eforturile încununate după o jumătate de ora de joc, când Aliti i-a pasat în centrul careului lui Muriqi, care a șutat puternic din întoarcere, dar Glazer a respins miraculos în corner. Oaspeții au replicat firav la câteva minute distanță, prin Zahavi, revenit la națională după o pauză de doi ani.

Minutul 41 a adus bucurie atât în tribunele arenei din Priștina, cât și în rândul suporterilor României. Krasniqi i-a trimis o pasă pe culoar lui Rashica, care a avansat spre poarta adversă și l-a învins pe Glazer cu un șut puternic. 1-0, scor perfect pentru ”tricolori”. E clar, astrele, norocul, râul, ramul, terenul ce pare abia arat, înmuiat de ploaia măruntă și sâcâietoare sunt de partea noastră!

După o oră de joc, Kosovo a trecut pe lângă majorarea scorului, Rashica pasând în careu lui Muriqi, iar atacantul trăgând din întoarcere, însă în brațele lui Glazer. Bravul Muriqi a cedat câteva minute mai târziu, învins de terenul execrabil, ieșind accidentat. Însă spiritul de luptă al gazdelor nu s-a diminuat. Ba chiar kosovarii au încheiat partida ratând ocazie după ocazie, în fața un Israel în genunchi. ”Roșul” văzut de Revivo în prelungiri a mai contat doar prin prisma faptului că va rata meciul următor, cu Elveția, la fel ca Jehezkel, accidentat.

Calculele calificării

Pentru Israel, urmează meci infinit mai greu, în noua ”casă” de la Felcsut (Ungaria), contra Elveției. Chiar dacă șansele României la calificare au crescut simțitor, națioanala lui Alon Hazan va păstra șanse la locul 2 chiar și dacă va pierde întâlnirea cu reprezentativa helvetă. Într-un scenariu horror pentru noi, Israel trebuie să-i învingă pe ”tricolori” în meciul direct și să bată Andorra în ultima partidă, în timp ce elevii lui Edi Iordănescu să fie învinși acasă de Elveția. În scenariul fericit, România are nevoie de un sigur punct în ultimele două partide pentru a-și asigura prezența la turneul final din Germania: ori să plece neînvinsă de la Felcsut în duelul cu Israel, ori să facă o remiză ”de salon” cu Elveția, în ultimul meci din grupă .

În cazul în care Israel face egal cu Elveția peste 3 zile, scenariile sunt identice cu cele de mai sus.

Dacă naționala din Țara Sfântă îi va învinge pe elvețieni, calculele devin tare complicate, iar meciul cu România va deveni ”finala grupei”, partidă în care suntem obligați să câștigăm, dar și să scoatem minimum un punct contra Elveției.

Kosovo - Israel 1-0 (1-0)

A marcat: Rashica (41)

Kosovo: Muric - Dellova, Aliti, I. Krasniqi - Kastrati, Loshaj, Zyba, Mustlija, Berisha - Rashica - Muriqi. Rezerve: Ajdini, Bekaj, Bytyqi, Hajrizi, Haxhihamza, Hyseni, Korenica, E. Krasniqi, Rashani, Zeqiri. Antrenor: Primoz Gliha

Israel: Glazer - Lavi, Vitor, Goldberg, Dasa - Revivo, Kinda, Dor Peretz, Zahavi - Jehezkel, Gloukh. Rezerve: Fani, Baribo, Cohen, David, Davidzada, Gerafi, Gorno, Kanichowsky, Daniel Peretz, Safuri, Shlomo, Turgerman. Antrenor: Alon Hazan

Preliminarii Euro 2024, Grupa I

1. România 8 4 4 0 13-4 16

2. Elveția 7 4 3 0 20-8 15

3. Israel 7 3 2 2 7-8 11

4. Kosovo 8 2 4 2 9-8 10

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

Duminică: Kosovo - Israel 1-0

15 noiembrie: Israel - Elveția

18 noiembrie: Belarus - Andorra, Elveția - Kosovo, Israel - România

21 noiembrie: România - Elveția, Andorra - Israel, Kosovo - Belarus

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?