Muncitorii din Bangladesh sorteză o mare rosie de ardei iuți pentru 3 lire pe zi | GALERIE FOTO

Muncitorii din Bangladesh sorteză o mare rosie de ardei iuți pentru 3 lire pe zi | GALERIE FOTO

Rânduri de muncitori se adăpostesc sub umbrele de la căldura arzătoare a soarelui în timp ce sorteză cu migală un covor roșu de milioane de ardei iuți în Bogra, Bangladesh.

Aceștia separă ardeii buni iuți buni, de cei putreziți sau sparți care nu se vând. Culegătorii, care sunt plătiți cu mai puțin de 3 lire sterline pentru o tură de 9 ore, se mișcă încet cu coșurile lor printre ardeii iuți care au fost uscați la soare timp de o săptămână. Lucrătorii îi sortează într-un mediu arid, cu temperaturi care ajung până la 42°C.

Sunt în jur de un milion de ardei iuți pe care care muncitorii care îi sortează unul câte unul. Ardeii iuți uscați și sortați sunt apoi ambalați și duși la piața locală unde sunt cumpărați în principal de companii pentru a fi transformați în pudră de ardei iute.

Peste 2.000 de persoane lucrează în aproape 100 de ferme de ardei iuți din districtul Bogra din Bangladesh pentru a furniza companiilor locale de condimente ardei iuți pentru rețetele lor. Muncitorii din zona locală usucă ardeii iuți la soare, sortând neobosit prin vasta mare de roșu pentru a selecta cele mai bune fructe. Cunoscuți sub numele de "Lal Morich" pentru localnici, ardeii iuți sunt o parte importantă a bucătăriei bengaleze și sunt utilizați ca parte a unei combinații de condimente pentru diverse feluri de carne, inclusiv pui și vită.

De asemenea, ardeii iuți din Bangladesh sunt exportați în alte țări, precum India, Pakistan sau Regatul Unit, pentru a fi utilizați în producția de condimente și alte produse alimentare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...