Municipiile Satu Mare şi Carei rămân în scenariul 'roşu'

Municipiile Satu Mare şi Carei rămân în scenariul 'roşu'

Restricţiile privind funcţionarea barurilor, restaurantelor şi cafenelelor, a sălilor de spectacole şi agenţiilor de jocuri de noroc din municipiile Satu Mare şi Carei se prelungesc pentru încă 14 zile, începând de marţi, după ce rata de infectare cu COVID-19 în aceste două oraşe rămâne mai mare de 3 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a actualizat, luni, lista cu incidenţa cumulată la 14 zile în oraşele şi comunele din judeţ, potrivit datelor publicate pe site-ul Instituţiei Prefectului Satu Mare.

Potrivit acestei liste, municipiile Satu Mare şi Carei, alături de comunele Foieni, Micula, Pomi, Sanislău, Tiream, Valea Vinului şi Vetiş au o incidenţă de peste 3 la mia de locuitori, astfel încât măsurile pentru prevenirea şi combatereainfecţiilor generate de COVID-19 au fost prelungite cu încă 14 zile, pentru perioada 23 martie - 5 aprilie.

Principalele măsuri care se aplică în această situaţie privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activităţile de preparare şi servire a alimentelor şi băuturilor în interiorul clădirilor sau pe terase închise.

De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor şi altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber şi nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licenţiaţi, cu excepţia agenţiilor cu bilete jucate în sistem automatizat şi loz. AGERPRES / (AS - autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

5 Foarte interesante amănunte!