Municipiul Bacău, a treia zi fără apă; Primăria a cumpărat 132 tone de apă potabilă pentru populaţie

Municipiul Bacău, a treia zi fără apă; Primăria a cumpărat 132 tone de apă potabilă pentru populaţie

Municipiul Bacău este miercuri în a treia zi consecutivă fără apă potabilă după ce luni seara s-a produs o avarie la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului.

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a declarat că municipalitatea a achiziţionat, miercuri, 132.000 litri de apă potabilă care va fi distribuită populaţiei.

"Apa potabilă este împărţită băcăuanilor prin 11 puncte de distribuire, între orele 8,00- 18,00", a precizat primarul municipiului Bacău.

Persoanele aflate în carantină care apelează numărul de telefon 0733.551985 primesc apă potabilă la domiciliu prin intermediul reprezentanţilor Poliţiei Locale, respectându-se condiţiile impuse de pandemie.

Persoanelor cu dizabilităţi şi celor imobilizaţi la pat, precum şi persoanelor vârstnice aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), li se distribuie apă la domiciliu de către reprezentaţii DAS şi voluntarii de la Crucea Roşie.

Unităţile de învăţământ în care se derulează cursurile normal sunt aprovizionate cu apă menajeră şi potabilă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău are propria rezervă de apă şi nu a fost afectat de avarie.

Lucrările la magistrala de aducţiune a apei ar urma să se încheie în cursul zilei de miercuri, dar furnizarea apei la presiune normală se va face abia de joi, după umplerea instalaţiei. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?