Municipiul Constanţa intră în scenariul roşu ca urmare a depăşirii incidenţei cazurilor de coronavirus de 3/1.000

Municipiul Constanţa intră în scenariul roşu ca urmare a depăşirii incidenţei cazurilor de coronavirus de 3/1.000

Municipiul Constanţa intră din noaptea de miercuri spre joi, de la ora 24,00, în scenariul roşu, ca urmare a depăşirii incidenţei cumulate a cazurilor de coronavirus, în ultimele 14 zile, de 3/1.000 de locuitori, a hotărât Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a declarat că restaurantele vor putea funcţiona doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise.

"Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă, ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise. De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariuri, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete, după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv", a spus Coşa după întrunirea CJSU Constanţa.

Conform acestuia, măsurile se vor menţine timp de 14 zile, urmând ca la sfârşitul acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă care va exista la momentul respectiv, să se ia măsurile aferente.

Unităţile de învăţământ vor funcţiona până la depăşirea incidenţei de 6/1.000 de locuitori, în sistem hibrid.

"Şcolile, prin modificarea la sfârşitul săptămânii trecute a ordinului 3.235, vor funcţiona şi la depăşirea pragului de trei la mie până la depăşirea unui prag de şase la mie, dar într-un sistem hibrid, în sensul în care copiii din învăţământul preşcolar şi elevii din ciclul primar, precum şi cei din ani terminali vor veni la şcoală, cu menţiunea că cei din anii terminali vor aplica acel sistem hibrid în sensul în care jumătate din ei vor fi prezenţi fizic la cursuri, ceilalţi în sistem online", a declarat prefectul.

Incidenţa cazurilor de coronavirus înregistrată miercuri, ţinându-se cont de situaţia din ultimele 14 zile, este în municipiul Constanţa de 3,2/1.000 de locuitori (996 cazuri) iar în judeţ, de 2,08/1.000 de locuitori (1.600 cazuri).

O rată a incidenţei de peste 3/1.000 de locuitori este înregistrată, în judeţul Constanţa, în alte cinci localităţi - Vulturu, Mihail Kogălniceanu, Ion Corvin, Crucea şi Valu lui Traian. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București