Municipiul Iaşi reintră în scenariul galben pentru cafenele, restaurante, săli de joc şi de spectacole

Municipiul Iaşi reintră în scenariul galben pentru cafenele, restaurante, săli de joc şi de spectacole

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, a informat că începând de sâmbătă, timp de două săptămâni, municipiul reşedinţă va intra iar în scenariul galben pentru cafenele, restaurante, săli de spectacole, măsura fiind luată în şedinţa de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"În această săptămână a intrat în vigoare o modificare legislativă prin care s-a schimbat modul de calcul pentru stabilirea ratei incidenţei cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori. Aşa cum este deja cunoscut, în funcţie de rata incidenţei dintr-o localitate se stabilesc scenariile cu diferite restricţii impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Conform Hotărârii de Guvern nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând de astăzi, 26 februarie 2021, incidenţele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate. În municipiul Iaşi rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile este de 1,68 şi conform reglementărilor legale vor intra în vigoare restricţiile caracteristice scenariului galben pentru restaurante, cafenele, sălile de jocuri şi sălile de spectacole - restricţii specificate în Hotărârea CJSU Iaşi nr. 32 emisă astăzi, 26 februarie, şi care vor fi valabile începând de mâine, 27 februarie, pentru următoarele 14 zile", se precizează într-un comunicat remis presei.

Conform documentului, este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv cele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, în interiorul clădirilor fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 6,00-23,00.

De asemenea, tot în această perioadă este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.

Sunt interzise activităţile de organizare şi desfăşurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte activităţi şi evenimente culturale. De asemenea, rămân în vigoare celelalte restricţii stabilite la nivel naţional pentru întreaga perioadă a stării de alertă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale