Muntenegru: 36 de ruși reținuți sub suspiciunea de spionaj

Muntenegru: 36 de ruși reținuți sub suspiciunea de spionaj

Autoritățile din Muntenegru au reținut 38 de persoane, în special cetățeni ruși, sub suspiciunea de spionaj, potrivit unor surse anonime, notează Reuters .

Muntenegru a aderat la NATO în 2017 FOTO Shutterstock

Joi dimineață, prim-ministrul Dritan Abazovic a declarat în cadrul unei transmisiuni în direct a unei sesiuni a cabinetului său că este în desfășurare o „operațiune internațională” organizată de procuratura de stat alături de parteneri străini, pentru a păstra interesele țării, fără a oferi alte detalii.

Muntenegru, stat membru NATO și candidat la aderarea la Uniunea Europeană, s-a alăturat sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei ca urmare a invaziei sale în Ucraina. Anterior a expulzat diplomații ruși.

Potrivit cotidianului muntenegrean Pobjeda, agenții ai Agenției pentru Securitate Națională a Muntenegrului (ANB) și ai Parchetului Special de Stat (SDT) au reținut șase diplomați ruși, 30 de cetățeni ruși cu permis de ședere temporară și doi muntenegreni suspectați de spionaj.

În 2016, Muntenegru a acuzat agenții ruși de implicare într-un complot de aducere la putere a opoziției pro-ruse, de asasinare a prim-ministrului de atunci Milo Djukanovic și oprire a integrării fostei republici iugoslave în NATO.

Moscova a respins în mod repetat astfel de acuzații ca fiind absurde. Muntenegru s-a alăturat Alianței militare occidentale în 2017.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...