Muntenegru: Mitropolitul Amfilohije Radovic al Bisericii Ortodoxe Sârbe, testat pozitiv la COVID-19

Muntenegru: Mitropolitul Amfilohije Radovic al Bisericii Ortodoxe Sârbe, testat pozitiv la COVID-19

Mitropolitul Amfilohije Radovic al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) din Muntenegru, care evită să poarte mască şi a numit un pelerinaj "vaccinul lui Dumnezeu", a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a declarat miercuri biroul său, relatează Reuters.

Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani, care exercită o influenţă politică importantă şi conduce cea mai mare confesiune creştină, a fost diagnosticat marţi cu COVID-19, însă se simte bine după o noapte petrecută în spital în capitala Podgorica.

"Se află sub îngrijirea permanentă a medicilor", se arată în comunicatul biroului său.

Din decembrie până în august anul acesta, Amfilohije a jucat un rol esenţial în protestele împotriva unei legi religioase contestate în mica ţară balcanică cu 620.000 de locuitori, membră a NATO şi membru aspirant la Uniunea Europeană.

Disputa privind legea, care a permis statului să confişte unele proprietăţi religioase, a ajutat opoziţia să câştige alegerile parlamentare din 30 august şi să înlăture de la putere Partidul Democrat al Socialiştilor (PDS) al preşedintelui Milo Djukanovic.

După izbucnirea pandemiei de COVID-19, Amfilohije a apărut cu regularitate în public fără mască.

În timpul ceremoniilor din mai în onoarea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasile de la Ostrog Făcătorul de minuni, el a numit pelerinajul şi pe veneratul cleric "vaccinul lui Dumnezeu".

"Ar fi bine dacă oamenii de ştiinţă contemporani inventează vaccinul...dar înainte să fie găsit...există un vaccin aici care a acţionat de-a lungul secolelor", a spus el atunci la Mănăstirea Ostrog pe o stâncă lângă Podgorica.

Muntenegru a raportat până în prezent 188 de decese şi 12.584 de cazuri de coronavirus.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima