Mureş: Aproape 70 de sancţiuni pentru circulaţia persoanelor în afara locuinţei între orele 22,00 şi 6,00

Aproximativ 70 de sancţiuni au fost aplicate în judeţul Mureş, în noaptea de luni spre marţi, pentru nerespectarea Ordonanţei militare nr. 2/2020, referitoare la circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei între orele 22,00 şi 6,00.

"La nivelul judeţului Mureş, forţele de ordine şi siguranţă publică au aplicat 67 de sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 1 din Ordonanţa nr. 2/2020, referitoare la circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22,00-06,00", a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Potrivit Ordonanţei militare numărul 2, în intervalul orar orar 22,00-6,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul de muncă, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă.

De asemenea se permite, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie şi deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Toate persoanele care efectuează astfel de deplasări trebuie să prezinte adeverinţa de la angajator sau declaraţia pe propria răspundere şi cartea de identitate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…