Mureş: Bucătăreasă de la Spitalul Judeţean, testată pozitiv cu COVID-19; 17 angajaţi, în autoizolare

Mureş: Bucătăreasă de la Spitalul Judeţean, testată pozitiv cu COVID-19; 17 angajaţi, în autoizolare

Una din cele două bucătării ale Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost închisă, iar 17 angajaţi s-au autoizolat la domiciliu, întrucât o bucătăreasă a fost testată pozitiv cu COVID-19, după ce a prezentat afecţiuni respiratorii.

"Când a prezentat tuse s-a făcut testare. Este pozitivă şi am declanşat ancheta epidemiologică. Toate cele 17 persoane care au fost în contact cu ea în ultimele şase-şapte zile, toţi cei care lucrează acolo mâine dimineaţă vor fi testaţi şi după aceea intră în autoizolare. Bucătăria s-a închis, s-au întreprins măsurile de dezinfecţie în clădirea respectivă, acum este dezinfectată, este închis blocul alimentar şi funcţionăm în trei schimburi cu celălalt bloc alimentar ca să furnizăm mâncarea în acele multe clădiri pe care le avem, întrucât funcţionăm în sistem pavilionar. Teoretic, din ancheta epidemiologică reiese că pacienta nu a avut un contact cu o persoană suspectă, singurul loc de unde ar fi putut să provină este faptul că, până în urmă cu o săptămână, acel bloc alimentar primea vasele pentru a fi spălate de la Clinica de Boli Infecţioase. Aceasta a fost problema probabil, ancheta epidemiologică nu a spus clar de unde, dar ca suspiciune asta ar putea să fie. Oricum de o săptămână am dat un ordin ca toată mâncarea să fie distribuită în caserole ca să nu mai fie nevoie de transportat vase şi să se pună mâna pe vase. Toţi pacienţii şi toate cadrele medicale primesc mâncarea la caserolă şi nu se mai duce coşul", a declarat, pentru AGERPRES, managerul SCJ Mureş, dr. Daniel Porav-Hodade.

Managerul SCJ Mureş a precizat că bucătăreasa nu a avut contact direct cu personal medical sau cu pacienţi, iar personalul de pe partea administrativă lucrează cu mănuşi şi cu mască de protecţie. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”