Mureş: Cinci persoane, reţinute în urma a 11 percheziţii într-un dosar de furturi din societăţi comerciale

Mureş: Cinci persoane, reţinute în urma a 11 percheziţii într-un dosar de furturi din societăţi comerciale

Cinci persoane au fost reţinute, joi, pentru 24 de ore, în urma celor 11 percheziţii efectuate la sediul unei firme şi la locuinţele membrilor unei grupări bănuite de furturi din societăţi comerciale, în urma cărora s-a produs un prejudiciu de circa 200.000 de lei, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

"La data de 5 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în furturi, precum şi la sediul unei societăţi comerciale. Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2020, persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timpul nopţii, prin efracţie, în două societăţi comerciale, de unde ar fi sustras cabluri de electricitate. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi şi de sustragerea a două cabaline. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este de 200.000 de lei", a precizat IPJ.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propuneri legale.

"Totodată, alţi 4 suspecţi se află în stare de arest preventiv în alte cauze penale. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, în vederea probării întregii activităţi infracţionale", a menţionat IPJ Mureş.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la activităţi au participat poliţişti de investigare a criminalităţii economice, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, specialişti criminalişti, precum şi jandarmi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...