Mureş: Comandantul Batalionului 72 Apărare CBRN Sighişoara, în misiune în SUA, în contextul pandemiei COVID-19

Mureş: Comandantul Batalionului 72 Apărare CBRN Sighişoara, în misiune în SUA, în contextul pandemiei COVID-19

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, a anunţat, luni, că între cei 15 specialişti ai Ministerului Apărării Naţionale care au plecat în misiune în SUA pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama în combaterea efectelor pandemiei COVID-19 se regăseşte şi comandantul Batalionului 72 Apărare CBRN 'Negru Vodă' Sighişoara, lt. col. Claudiu Margin.

"Prin astfel de misiuni specifice, în condiţiile noii situaţii operative, putem vorbi de sprijinul pe care partea română îl va acorda autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, dar şi de un schimb de experienţă, abilităţile, experienţele şi cunoştinţele acumulate în urma unor astfel de colaborări putând fi implementate şi în plan naţional. Urăm succes misiunii României în SUA, succes comandantului Batalionului 72 Apărare CBRN 'Negru Vodă' Sighişoara, locotenent-colonel Claudiu Margin, care face parte din această misiune", a arătat primarul Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, într-un comunicat de presă.

Edilul Sighişoarei a precizat că echipa de specialişti din Ministerul Apărării Naţionale care a plecat luni în SUA este formată din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari din domeniul CBRN (apărarea împotriva ameninţărilor de tip chimic, biologic, radiologic şi nuclear), specialişti în decontaminare.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia