Mureş: Două persoane au decedat din cauza virusului gripal de tip AH1

Mureş: Două persoane au decedat din cauza virusului gripal de tip AH1

Cinci cazuri de îmbolnăviri cu gripă au fost confirmate în judeţul Mureş, două persoane decedând din cauza virusului, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Stelian Caraghiaur.

Potrivit sursei citate, în cazul celor două decese este vorba de tulpină de infectare de tip AH1.

"Până în acest moment s-au confirmat cinci cazuri de gripă, dintre care patru au fost confirmate astăzi, iar un caz a fost confirmat în perioada 8-14 ianuarie. Din cele patru cazuri confirmate astăzi, două au fost cu deces - un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Sighişoara (decedat în 31 ianuarie) şi un bărbat din Gorneşti, de 40 de ani (decedat în 4 februarie), ambele persoane având şi alte afecţiuni. Ceilalţi trei pacienţi sunt în stare foarte bună, au tulpină de infectare de tip B, spre deosebire de cei doi, care era de tip AH1", a precizat dr. Stelian Caraghiaur.

Conform acestuia, îmbolnăvirile de sezon au înregistrat o creştere cu 25%, într-o săptămână fiind înregistrate peste 8.000 de viroze şi pneumonii.

Astfel, virozele au ajuns la 5.945 de cazuri faţă de 4.393 de cazuri în săptămâna precedentă, în timp ce la pneumonii există 2.245 de cazuri, faţă de 1.633 în săptămâna anterioară. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Oana Popescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina