Mureş: Nouă angajaţi ai Primăriei Crăciuneşti, în autoizolare după ce au luat contact cu o persoană cu COVID-19

Un număr de nouă angajaţi ai Primăriei Crăciuneşti au intrat în autoizolare la domiciliu după ce la sediul administraţiei publice locale s-a prezentat un cetăţean depistat pozitiv la testul de determinare a infecţiei cu coronavirus.

"Nouă angajaţi ai Primăriei Crăciuneşti au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce au luat contact cu o persoană depistată pozitiv la testul de determinare a infecţiei cu Coronavirus. În acest moment, potrivit informaţiilor primite de la Primăria Crăciuneşti, cei 8 angajaţi rămaşi în activitate reuşesc să asigure funcţionarea instituţiei în regim adaptat condiţiilor date. Imediat după sesizarea primită, Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a contactat Direcţia de Sănătate Publică Mureş, care a confirmat că în două sate ale comunei Crăciuneşti (Crăciuneşti şi Budiu Mic) există o creştere a numărului de persoane pozitive Covid-19 şi a celor autoizolaţi la domiciliu. Ancheta epidemiologică DSP Mureş este în curs", a anunţat, miercuri, Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş.

Având în vedere situaţia din comuna Crăciuneşti, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a stabilit miercuri un plan de acţiune care presupune înăsprirea măsurilor de limitarea a răspândirii infecţiei cu Covid-19 în zonă, prin creşterea numărului de efective de forţe de ordine prezente în perimetrul afectat.

"De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică va monitoriza situaţia epidemiologică din zonă, urmând să informeze autorităţile judeţene în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă în localitate, care impun măsuri rapide", a precizat Prefectura Mureş.

Până miercuri, în judeţul Mureş au fost confirmate 103 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), şase persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar alte şase persoane au decedat.

În judeţ se înregistrează 10.447 persoane autoizolate la domiciliu şi 591 persoane aflate în spaţiile de carantină. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă