Mureş: Protest al comercianţilor din pieţele agroalimentare care nu deţin certificate de producător

Mureş: Protest al comercianţilor din pieţele agroalimentare care nu deţin certificate de producător

Aproximativ 40 de comercianţi din pieţele agroalimentare din Târgu Mureş, care nu deţin certificate de producători agricoli, au protestat miercuri, arătând că vor rămâne cu marfa nevândută din cauza restricţiilor impuse de Ordonanţa Militară numărul 8 şi că s-au plâns inclusiv Instituţiei Prefectului Mureş, care nu le-a dat o soluţie.

Comercianţii care s-au adunat, miercuri, în Piaţa Cuza Vodă din Târgu Mureş, au susţinut că, deşi au multă marfă pe stoc, întrucât au făcut aprovizionarea pentru sărbătorile pascale, au fost înştiinţaţi abia în urmă cu o zi că nu mai au voie să vândă legume şi fructe în piaţă dacă nu sunt producători.

"Ieri după masă (marţi, n.r.), am fost înştiinţaţi că nu mai avem voie să vindem marfa în piaţă. Noi avem marfă pe stoc, avem documente pe marfă. Ne-am dus la Prefectură, dar nu-i interesează de marfa noastră. Am fost înştiinţaţi cu jumătate de zi înainte şi acum ne ameninţă că ne amendează dacă scoatem marfa la vânzare. Avem căpşuni, ceapă verde, ridichi, avem de toate. Acum ce să facem cu marfa, să o aruncăm? Din asta trăim, altfel murim de foame. Noi cumpărăm marfa de la producători", au susţinut comercianţii.

De cealaltă parte, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au precizat că pieţele agroalimentare rămân deschise pe perioada stării de urgenţă strict pentru producătorii agricoli.

"Potrivit Ordonanţei Militare nr. 8, pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgenţă, strict pentru producătorii care prezintă certificat agricol, cu obligaţia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19", a precizat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş, Damian Samoilă. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?