Mureş: Scumpirea gazului metan aproape a dublat numărul cererilor pentru lemne, la Sighişoara

Mureş: Scumpirea gazului metan aproape a dublat numărul cererilor pentru lemne, la Sighişoara

Cererile pentru alocarea de lemne depuse la Primăria Sighişoara aproape s-au dublat în acest sezon rece, pe fondul scumpirii preţului la gazele naturale, astfel încât municipalitatea a solicitat dublarea cantităţii de lemne care să fie livrate pentru anul în curs.

"Având în vedere numărul mare de cereri pentru lemne de foc depuse în 2021, mai mult de 1.000 de persoane au depus din cauza scumpirii gazelor, am propus, împreună cu Ocolul Silvic, ca volumul lemnelor pentru anul 2022 să crească de la 3.770 de metri cubi, la 7.300 metri cubi", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Sighişoarei, Ioan Iulian Sîrbu.

Foto: (c) Dorina MATIŞ / AGERPRES

Edilul a spus că înainte de liberalizarea pieţei de energie, anual erau depuse între 600 şi 700 de solicitări, încă acum numărul acestor cereri aproape s-a dublat. AGERPRES / (A - autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...