Musk a mers la granița cu Mexicul „pentru a vedea ce se întâmplă” după o creștere explozivă a noilor sosiri Mesajul miliardarului american VIDEO

Musk a mers la granița cu Mexicul „pentru a vedea ce se întâmplă” după o creștere explozivă a noilor sosiri Mesajul miliardarului american VIDEO

Miliardarul american Elon Musk s-a deplasat joi la granița Texasului cu Mexicul pentru a sta de vorbă cu politicieni locali și cu forțele de ordine în scopul de a obține ceea ce el a numit o perspectivă „nefiltrată” asupra situației, relatează Reuters.

Autoritățile din Eagle Pass, Texas au declarat stare de urgență la graniță FOTO EPA-EFE

Vizita lui Musk a avut loc în contextul în care în ultimele zile mii de migranți au trecut granița în Texas, Arizona și California, în contextul creșterii explozive a numărului de persoane care cer azil în Statele Unite.

Această creștere bruscă a noilor sosiri, în special în jurul orașului San Diego, California, și în orașele de frontieră texane El Paso și Eagle Pass, urmează unei perioade de acalmie în ceea ce privește trecerile neautorizate de frontieră, ca urmare a unei noi politici de azil impuse de administrația președintelui democrat Joe Biden pentru a le descuraja.

Musk a vizitat punctul de trecere Eagle Pass, unde mulțimi de migranți traversează de câteva zile Rio Grande în apropierea unui pod de cale ferată, fără a fi descurajați de barierele de sârmă ghimpată montate de-a lungul râului

Purtând un tricou negru, o pălărie neagră de cowboy și ochelari de soare de tip aviator, Musk a îndemnat la o abordare în două direcții în legătură cu revizuirea legislației americane privind imigrația, într-un video postat pe platforma de socializare X, fostul Twitter.

El a pledat pentru o „permisiune legală accelerată” în cadrul unui „sistem de imigrație legală mult mai extins” prin care să fie primiți acei migranți care sunt „muncitori și cinstiți”, interzicând în același timp intrarea celor care „încalcă legea”.

„Vrem să facem ambele lucruri - să fluidizăm imigrația legală și să oprim un flux de oameni care să fie de o asemenea amploare încât să provoace un colaps al serviciilor sociale”, a spus Musk.

Originar din Africa de Sud, Musk a făcut referire șa propriul său statut de „imigrant în Statele Unite” și s-a declarat „extrem de pro-imigranți”.

Director executiv al Tesla și SpaceX, Musk s-a implicat din ce în ce mai mult în politica americană.

În luna mai, el a găzduit pe Twitter lansarea campaniei prezidențiale a guvernatorului republican al Floridei, Ron DeSantis, pe Twitter.

Într-un clip de 4 minute, el l-a prezentat pe alesul american Tony Gonzales, un republican din Texas al cărui district se întinde pe mai bine de 1.000 km de linie de frontieră, care i-a urat bun venit lui Musk și i-a spus că oamenii de la granița texană „se simt cu adevărat abandonați”.

Musk are un interes destul de substanțial în economia Texasului, notează Reuters. Fabrica Tesla Gigafactory Texas se află în Austin, iar Space X operează o importantă facilitate de testare și lansare pe coasta Golfului Texas, în Boca Chica, lângă Brownsville.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat