Musk, atac dur la adresa lui George Soros: „Urăște umanitatea. Vrea să erodeze însăși țesătura civilizației”

Musk, atac dur la adresa lui George Soros: „Urăște umanitatea. Vrea să erodeze însăși țesătura civilizației”

Elon Musk a lansat o serie de atacuri dure la adresa lui George Soros, spunând că investitorul de origine evreiască și filantropul liberal, care face adesea obiectul unor teorii ale conspirației antisemite virulente, urăște umanitatea.

George Soros FOTO: EPA EFE

Elon Musk a scris pe Twitter că George Soros urăște umanitatea și „dorește să erodeze însăși țesutul civilizației”, transmite The Washington Post .

Musknu a explicat de ce l-a atacat pe Soros, dar comentariile sale vin la trei zile după ce fondul de investiții al lui Soros a raportat că și-a vândut toate acțiunile Tesla, producătorul de mașini electrice pe care îl conduce Musk.

În comentariile sale, Musk pare să facă referire în mod specific la trecutul supraviețuitorului Holocaustului (în vârstă de 92 de ani) comparându-l pe Soros cu Magneto – un super răufăcător evreu care „luptă pentru a ajuta mutanții să înlocuiască oamenii ca specie dominantă a lumii”, așa cum spune descrierea oficială a personajului Marvel.

„Soros îmi amintește de Magneto”, a scris Musk. Tweet-ul a declanșat un val de răspunsuri care îl compară pe Soros cu diferite simboluri ale răului, amintind de vechile teorii ale conspirației care îl descriu ca pe un evreu miliardar asemănător zeului, care își folosește fundațiile filantropice pentru a inunda Europa cu refugiați și pentru a corupe politica americană.

Comentatorul de stânga Brian Krassenstein i-a răspuns lui Musk, subliniind că Magneto este un supraviețuitor al Holocaustului în tradiția Marvel, în care personajul manipulează câmpurile magnetice pentru a se opune (și ocazional a ajuta) eroilor din filmele și benzile desenate X-Men. „[Soros], și el un supraviețuitor al Holocaustului, este atacat fără oprire pentru bunele sale intenții, pe care unii americani le consideră rele doar pentru că nu sunt de acord cu această afiliere politică”, a scris el.

Musk i-a răspuns lui Krassenstein cinci minute mai târziu: „Presupuneți că sunt intenții bune. Ei nu sunt. El vrea să erodeze însăși țesătura civilizației. Soros urăște umanitatea.”

Tweeturile sale au fost condamnate marți dimineață de Jonathan Greenblatt, directorul executiv al Ligii Anti-Defăimare.

Musk, care a desființat departamentul de relații cu mass-media al Twitter, nu a putut fi contactat imediat pentru un răspuns.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”