Mutare-ȘOC la șefia DNA? ȘOBOLANII mediatici hrăniți la țâța lui Dragnea chițăie disperați împotriva propunerii lui Toader!!

Mutare-ȘOC la șefia DNA? ȘOBOLANII mediatici hrăniți la țâța lui Dragnea chițăie disperați împotriva propunerii lui Toader!!

Mutare-ȘOC la șefia DNA? ȘOBOLANII mediatici hrăniți la țâța lui Dragnea chițăie disperați împotriva propunerii lui Toader!! Savaliuc, Chireac, Ciutacu și ceilalți șobolani mediatici hrăniți la țâța lui Dragnea au și lansat atacuri la adresa propunerii ministrului Justiției pentru șefia DNA, procuroarea Adina Florea!

Chirieac: Președintele o va respinge

Bogdan Chirieac susține că președintele Klaus Iohannis o va respinge. 
 
Bogdan Chirieac este de părere că președintele Klaus Iohannis va respinge "din principiu" propunerea ministrului Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef al DNA. Motivul ar fi unul pur politic, conform celei mai intime slugi a lui Dragnea.

"Va ajunge din nou la Curtea Constituțională"

„Oricum, cred că niciunul dintre ultimii șase candidați nu putea fi sigur că va fi numit și nici măcar doamna Adina Florea pentru că Președintele are dreptul să respingă o singură dată, motivat, propunerea ministrului Justiției. S-ar putea ca doamna Adina Florea să fie într-adevăr cel mai bun procuror-șef al DNA, dar Președintele, aflat acum în grevă prezindențială, o va respinge din principiu. Întrebarea e că dacă a doua oară te duci cu aceeași propunere, ce are dreptul să facă Președintele? Și chestiunea asta cred că va ajunge din nou la Curtea Constituțională. Deci nu se încheie, în opinia mea, o etapă, dimpotrivă, bătălia asta va continua. Fiindcă dacă Președintele a ajuns să blocheze bugetul Guvernului, chestiune practic neprevăzută de Constituție, suspendarea ședinței CSAT și ridicolul momentului de astăzi... Deci poate că domnul Tudorel Toader a ales în mod corect un candidat, un om corect, echilibrat, dar cred că Președintele va acționa în scop politic, în absurdul ăsta al situației politice pe care îl trăiește în ultimele luni", a declarat Bogdan Chirieac la emisiunea "Obiectiv" de la Antena 3.

Ciutacu: Dacă nu e momeală pentru Iohannis, e o...

Victor Ciutacu a declarat, pentru DC News, că dacă alegerea ministrului Toader pentru șefia DNA în persoana Adinei Florea nu este doar o momeală pentru Iohannis, atunci este cel puțin o opțiune neinspirată.  
 
Ciutacu consideră alegerea Adinei Florea ca fiind nepotrivită din cauza faptului de numele acesteia se leagă o urmărire penală a DNA.  "Dacă alegerea Adinei Florea nu este doar o momeală pentru Iohannis, ca acesta să o respingă și să vină apoi Toader cu adevărata propunere, cred că este, dacă nu o gafă de proporții, o decizie cel puțin neinspirată. Doamna Florea este urmărită penal de DNA. Mi se pare aiuritor ca șeful instituției să fie urmărit penal de propria instituție. Acum ce facem ? Florea se duce șef la DNA și colegii eu din teamă sau respect îi închid urmărirea penală. Are o sumedenie de reclamații făcute de un om de afaceri din Constanța, Răzvan Dimoftache care a prezentat pe larg motivele.

Nu spun neapărat că el are dreptare  dar am văzut cu ochii mei urmărirea penală împotriva doamnei Florea și a altor procurori. Data trecută a candidat Elena Grecu și a fost respinsă că era urmărită penal de DNA. Ce e valabil pentru Elena Grecu nu e valabil și pentru Adina Florea? Dacă nu cumva a făcut domnul Toader o fentă, sper că e așa deși nu sunt convins", a spus Ciutacu. 

Răzvan Savaliuc: „Ce să mai cred despre acest ministru? După mine, mandatul ministrului Justiției s-a remarcat printr-un singur lucru, cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi”

Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea DNA, are dosar la DNA, a susținut coiotul mediadic al lui Dragnea Răzvan Savaliuc joi, în direct, la Antena 3.

 „Ce să mai cred despre acest ministru? După mine, mandatul ministrului Justiției s-a remarcat printr-un singur lucru, cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi”, a mai spus Răzvan Savaliuc, comentând alegerea lui Tudorel Toader.

Lumeajustitiei.ro, patronată de Savaliuc, a prezentat încheierea prin care judecătoarea Angela Dragne de la Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat in 31 mai 2017 cererea șefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici de redeschidere a urmăririi penale față de mai mulți procurori, printre aceștia aflând-se Adina Florea de la Parchetul Curții de Apel Constanța și Andrei Bodean de la DNA Constanța, ambii candidați la șefia parchetului anticorupție.

Măsura a fost dispusă într-un dosar privind infracțiuni de trafic de influență, abuz în serviciu, fals, favorizarea făptuitorului.

Cine este Adina Florea, procuror din Constanța, propusă de Tudorel Toader la DNA

Procurorul Adina Florea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, este propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA, potrivit unui anunț al Ministerului Justiției.

Adina Florea este procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Ea s-a remarcat în 2010 când a dispusa redeschiderea dosarului în care fostul primar Radu Mazăre era acuzat că a purtat la o defilare de modă o uniformă nazistă, potrivit Ziua de Constanța. Mazăre a citicat-o în mod repetat la acel moment.

”Muncește mult, făcea dosare chiar și când era șef. Nu are avere, n-a fost căsătorită niciodată” – așa o caracterizează succint procurorii din Constanța care au lucrat cu Adina Florea, contactați de G4Media.ro. Alte evaluări o descriu ca un procuror ”dificil, dar dur”. Potrivit surselor citate, cele mai multe dosare făcute de procurorul Florea sunt pe evaziune fiscală. Potrivit informațiilor G4Media, tatăl Adinei Florea este, din 2008, consilier județean PSD și face parte din garda veche a partidului.

Adina Florea are un apartament în Constanța primit donație în 2015 și un autoturism Audi A4 cumpărat în 2007. Are un depozit de 33.000 de lei și unul de 3.000 de euro. Are un credit de 45.000 de euro. Nu face parte din nici o asociație de profil.

Propunerea trebuie să meargă la CSM pentru aviz consultativ, iar decizia finală îi aparține președintelui Iohannis.

Nu e clar, după decizia CCR în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi de la DNA, dacă președintele este obligat să accepte propunerea ministrului justiției sau o poate respinge. Decizia CCR îl obligă pe șeful statului să execute cererea de revocarea formulată de ministrul justiției, dar nu avem o decizie explicită în acest sens și la numire.

Președintele Iohannis are in această situație două opțiuni. Fie să aplice principiul simetriei juridice, potrivit căruia regulile de la revocare se aplică și la numire, fie să provoace un nou conflict între puteri și implicit o noua decizie CCR.

Anunțul Ministerului Justiției:

Anunțul privind rezultatul proceduii de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror – șef al Direcției Naționale Anticorupție
În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA .

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție.





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…