Myanmar: Aung San Suu Kyi, acuzată şi de încălcarea legii privind dezastrele naturale

Myanmar: Aung San Suu Kyi, acuzată şi de încălcarea legii privind dezastrele naturale

Poliţia din Myanmar a formulat noi acuzaţii împotriva fostei lidere Aung San Suu Kyi, după ce armata a arestat-o şi a acaparat puterea printr-o lovitură de stat la 1 februarie, a anunţat marţi avocatul său, transmit Reuters şi AFP.

Suu Kyi a fost deja acuzată de încălcarea legislaţiei de import-export, dar avocatul Khin Maung Zaw a declarat pentru presa locală că a doua acuzaţie este încălcarea legii privind dezastrele naturale.

El a precizat că Aung San Suu Kyi a avut o întâlnire prin videoconferinţă cu un judecător, din cauza restricţiilor impuse de COVID-19, dar avocaţii nu au putut participa întrucât nu au fost autorizaţi.

Întrebat în legătură cu sănătatea clientei sale, Khin Maung Zaw a răspuns: ''Nicio ştire înseamnă o ştire bună. Nu am auzit sau primit vreo ştire rea''.

Data viitoarei audieri a lui Aung San Suu Kyi a fost stabilită pentru 1 martie, a adăugat avocatul.

Lovitura de stat militară, împreună cu arestarea lui Suu Kyi şi a altor lideri, a declanşat cele mai ample proteste din Myanmar de peste un deceniu. Sute de mii de oameni au ieşit în stradă în toată ţara în ultimele zece zile pentru a denunţa puciul şi a cere eliberarea lui Aung San Suu Kyi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...